Internetové obchody KASA: prodeje na internetu rostou nad očekávání

Společnost EUROCOMM Group, provozovatel jednoho z největších internetových obchodních center v Česku, KASA.cz, utržila za 2 měsíce letošního roku na internetu 149 mil. korun, což je oproti stejnému období roku 2006 nárůst o 62 %.

Stejně tak rapidně rostl počet objednávek – za období leden a únor 2007 jich obchody KASA realizovaly o téměř 8 tisíc více než v prvních dvou měsících minulého roku. Růst obchodování na internetu v letošním roce tedy zatím značně převyšuje odhady, které počítaly s růstem trhu okolo 35 %.

Konsolidované tržby KASA

• 2006 – 92 mil. Kč
  • 2007 – 149 mil. Kč
  • Růst o 62 %

Martin Kasa, ředitel KASA.cz, je potěšen zejména faktem, že se jedná o přirozený růst, který není způsoben žádnými akvizicemi nebo zásadním rozšířením prodávaného sortimentu. „Po rekordních vánočních prodejích nedošlo k utlumení poptávky, která naopak roste. Průměrná cena jedné objednávky zůstává přibližně shodná ve výši 7.300 korun“, dodává Martin Kasa. Nastavený růst by neměl výrazně klesnout; také z důvodu začátku prodeje sezónního zboží jako jsou letní pneumatiky, sekačky a bazény.