Internetové nákupy na splátky jsou stále oblíbenější

Internet Mall: Lidé si na internetové nákupy berou stále častěji úvěr.

Spotřebitelé v minulém roce utratili na českém internetu více než 5 mld. korun, přičemž stále větší část prodeje je uskutečňována na splátky. Největší provozovatel internetových obchodů v Česku, společnost Internet Mall a.s., poskytla v roce 2004 spolu se splátkovými společnostmi 4 141 úvěrů, průměrná výše jednoho nákupu na splátky byla 13 500 Kč. Celkem zákazníci v obchodech Internet Mall v roce 2004 nakoupili na splátky zboží v hodnotě 56 miliónu korun a podíl nákupu na splátky se tak během jednoho roku ztrojnásobil.

Nákup zboží na splátky se pro spotřebitele stává zcela běžnou záležitostí, a tak jsme se před rokem jako první na trhu rozhodli nabídnout pořízení zboží na splátky tak, aby vyřízení úvěrové smlouvy se zákazníkem mohlo proběhnout bez nutnosti návštěvy kamenné prodejny, říká o internetových nákupech na úvěr Ondřej Fryc, generální ředitel společnosti Internet Mall.

Žádost o úvěr vyplňuje zákazník bezprostředně po odeslání objednávky a ihned se dozví, zda byl úvěr schválen. Díky vlastní dopravě je pak Internet Mall schopen dodat zákazníkovi zboží ve zvoleném termínu a čase, přičemž samotný podpis úvěrové smlouvy proběhne až při předání zboží, doma u zákazníka. Od ledna 2005 navíc při úvěru do 30 tisíc korun nepotřebuje zákazník žádné doklady. Od zavedení této služby se podíl splátkového prodeje na celkovém obratu firmy ztrojnásobil. Nejúspěšnější měsíce z hlediska objemu úvěrových finančních prostředků v roce 2004 byly listopad a prosinec, kdy zákazníci v obchodech Internet Mall nakoupili na splátky zboží za 24,3 miliónu korun, doplňuje Jan Kožušník, manažer splátkového prodeje.

Nejoblíbenějším splátkovým produktem je tzv. „Jedna desetina“0, kdy zákazník zaplatí desetinu z ceny zboží jako akontaci (první splátka) a úvěr doplatí v 10 pravidelných měsíčních splátkách. Oblíbený je také akční produkt „Úvěr zdarma“, který Internet Mall ve spolupráci s významnými splátkovými společnosti nabízí svým zákazníkům. V takovém případě spotřebitel nezaplatí nic navíc, při dodání zboží složí 1/10 jeho ceny a zbylá částka je rozložena do devíti pravidelných měsíčních splátek. Úvěr zdarma budou moci zákazníci obchodů Internet Mall využít od 21. února do 6. března.

O společnosti Internet Mall
Expertní internetová nákupní galerie Internet Mall sdružuje pod jednou střechou specializované obchody, nabízející zákazníkům i kompletní odborné poradenství a široký repertoár doplňkových služeb. Seznam všech obchodů najdete na www.mall.cz. V tuto chvíli obsahuje sortiment obchodů Internet Mall 120 000 různého zboží 463 značek. Internet Mall vlastní čtyři značkové prodejny (Praha, Brno, Ostrava, České Budějovice). Více informací o společnosti Internet Mall získáte na adrese press.mall.cz.

Obchod Bilezbozi.cz je držitelem titulu Obchodník roku 20