Internetbanking České spořitelny nabízí i anglickou verzi

Česká spořitelna od ledna 2005 dále rozšiřuje své internetové bankovnictví, a to o anglickou verzi, kterou mohou využít soukromé osoby i firemní klientela. Zájem klientů o službu Internetbanking v anglickém jazyce výrazně vzrostl poté, co Česká spořitelna loni zavedla pro cizojazyčné klienty obsluhu v angličtině, němčině a francouzštině v rámci svého Expat Centra. Anglický servis služby Servis 24 Internetbanking je další inovací po zavedení nových funkčností jako možnost přístupu libovolného počtu disponentů k účtu, zabezpečení formou klientského certifikátu na chipové kartě, hromadný příkaz, obsluha devizových účtů a platby do zahraničí, které ČS nabídla klientům nově na podzim minulého roku. Servis 24 Internetbanking České spořitelny využívalo ke konci minulého roku zhruba 416 000 klientů, počet uživatelů této služby tak meziročně vzrostl o 46 %. Službu Telebanking využívá více než 600 000 klientů, což je meziroční nárůst o 22 %.

S rostoucím počtem uživatelů služby Servis 24 významně roste i počet transakcí – za minulý rok provedli klienti prostřednictvím služby Servis 24 (Telebanking a Internetbanking) 18,87 mil. transakcí, z toho 8 mil. jednorázových platebních příkazů. Navíc v prosinci klienti uskutečnili rekordních 2,15 mil. transakcí, což v meziročním srovnání představuje 44% nárůst. Klienti přitom jednoznačně dávají přednost Internetu – téměř 80 % transakcí přes Servis 24 zadali prostřednictvím Internetbankingu.

Servis 24 České spořitelny poskytuje klientům jednoduchou, kvalitní a cenově velmi výhodnou obsluhu financí. Za měsíční poplatek 25 Kč za službu a 2 Kč (resp. 3,50 Kč) za platební příkaz nabízí Česká spořitelna jednoznačně nejlevnější obsluhu financí na trhu.

Služba Servis 24 Internetbanking je propojena se službou Servis 24 Telebanking tak, že klient využívá obě služby za jediný poplatek a s jedinou sadou přístupových kódů. Služba si pro svůj uživatelský komfort, rozsah a příznivé podmínky vysloužila řadu ocenění odborné i laické veřejnosti.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí České spořitelny, a.s.