Interbanka se nyní jmenuje BAWAG Bank CZ a.s.

Od dnešního dne mění své firemní jméno Interbanka, a.s., která působí na českém bankovním trhu již od roku 1991, na BAWAG Bank CZ a.s.

Tato změna názvu odráží zásadní změnu v akcionářské struktuře banky z podzimu 2003, kdy se 100% akcionářem stala finanční skupina BAWAG P.S.K. Group. BAWAG Bank CZ a.s. je tak součástí čtvrté největší finanční skupiny v Rakousku, s bilanční sumou téměř 51 miliard EUR. Ve svých zahraničních aktivitách se BAWAG P.S.K. Group zaměřuje na středoevropský region, vedle aktivit v ČR je na Slovensku vlastníkem Istrobanky. V Maďarsku je skupina akcionářem v Maďarské bance pro zahraniční obchod (MKB), ve Slovinsku je zastoupena reprezentací.

Součástí změny obchodní firmy je i změna loga, které nyní nově viditelně podtrhuje příslušnost banky k mateřské skupině BAWAG P.S.K. Nový název se promítl i do adresy internetové prezentace banky, nyní www.bawag.cz, stejně jako do e-mailových adres. Dřívější interbanka.cz je tak nově nahrazena bawag.cz.

Změna názvu banky doprovází novou strategii, jejíž součástí je i postupný rozvoj pobočkové sítě a především zavedení nových produktů a služeb pro retailovou klientelu s využitím rozsáhlého know-how rakouského akcionáře.

Hana Pavlištová, řed. PR
BAWAG Bank CZ a.s. (dříve Interbanka)