Integrace pomáhá byznysu

Praha/Brno, 16. srpna 2001 – Od začátku letošního roku do konce července získaly Vojenský otevřený penzijní fond a penzijní fond Winterthur celkem 65 205 nových klientů. Novou smlouvu s penzijním fondem Winterthur uzavřelo 36 532 lidí a Vojenský otevřený fond uzavřel 28 673 nových smluv. Celkem spravují oba subjekty finanční prostředky téměř 580 000 účastníků penzijního připojištění, což je zhruba čtvrtinový podíl na trhu v oblasti penzijního připojištění se státním příspěvkem v České republice.

„Pověst našeho majoritního akcionáře švýcarské společnosti Winterthur a jejího vlastníka skupiny Credit Suisse Group nám pomáhá posilovat důvěru v oba naše penzijní fondy,“ řekl Petr Žaluda, generální ředitel penzijního fondu Winterthur. „Zvláště dobře to vnímají zaměstnavatelé, kteří přispívají svým pracovníkům,“ dodal Petr Žaluda.

„Nepochybně se na nebývalém růstu obou fondů pozitivně promítlo i to, že máme společnou distribuci,“ uvedl Petr Illetško, generální ředitel Vojenského otevřeného penzijního fondu. „V praxi to znamená, že každá pobočka našeho penzijního fondu zajišťuje i prodej produktu penzijního fondu Winterthur a pracujeme na postupném vzájemném propojení všech prodejních míst,“ dodal Petr Illetško.

Winterthur, penzijní fond, a. s. byl v České republice založen 24. listopadu 1994 jako první pobočka společnosti Winterthur Life and Pensions ve Východní Evropě. Akcionáři PF Winterthur jsou Winterthur Leben AG (85 %) a Evropská banka pro obnovu a rozvoj (15 %). Švýcarská společnost Winterthur, člen finanční skupiny Credit Suisse Group, je vlastníkem největšího seskupení penzijních fondů u nás, jehož součástí je kromě penzijního fondu Winterthur a Vojenského otevřeného penzijního fondu také Báňský a hutní penzijní fond a Penzijní fond VZP ČR. Celé seskupení má v současné době téměř 580 000 klientů a spravuje aktiva ve výši téměř 13 miliard Kč.

Další informace o obou penzijních fondech naleznete na internetových stránkách www.vopf.cz a www.winterthur.cz.