Integrace investičních aktivit skupiny UniCredito Italiano na českém trhu

P r a h a 7. srpna - Představenstvo Pioneer Global Asset Management S.p.A. (PGAM) a představenstvo a dozorčí rada Živnostenské banky, a. s., vyjádřily souhlas s plánovanou transakcí, kterou se Pioneer Global Asset Management S.p.A. stane jediným vlastníkem společností ŽB - Trust, investiční společnost, a. s., a ŽB - Asset Management, a. s., dosud vlastněných Živnostenskou bankou, a. s. Všechny čtyři zmíněné společnosti jsou součástí přední evropské finanční skupiny UniCredito Italiano.

Pioneer Global Asset Management S.p.A. je globální holdingová společnost skupiny UniCredito Italiano odpovídající za investiční aktivity skupiny. PGAM užívá obchodní označení Pioneer Investments. K červnu 2003 obhospoda­řovaly dceřiné společnosti Pioneer Global Asset Management S.p.A. celosvětově investice v objemu více než 110 miliard eur. Na trhy, kde Pioneer Investments působí, přináší zkušenosti a kvality manažera investic, který je aktivní již 75 let.

V České republice je Pioneer Global Asset Management S.p.A. jediným akcionářem Pioneer česká investiční společnost, a. s., a jediným společníkem Pioneer česká finanční společnost, s.r.o.

Plán transakce bude předložen ke schválení Komisi pro cenné papíry a oznámen Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Po udělení souhlasu a dokončení transakce bude následovat proces integrace společností Pioneer česká investiční společnost, a. s., Pioneer česká finanční společnost, s.r.o., ŽB – Trust, investiční společnost, a. s., a ŽB – Asset Management, a. s.

Jak Jiří Kunert, generální ředitel Živnostenské banky a. s., tak Daniel K. Kingsbury, ředitel divize Pioneer Investments New Europe, sdělili, že jsou s plánovanou transakcí na nejvyšší míru spokojeni a domnívají se, že integrace společností posílí kapacitu a pozici skupiny Pioneer Investments v oblasti správy aktiv a současně posílí kapacitu a pozici Živnostenské banky, a. s., v oblasti poskytování služeb klientům. Současně bylo oznámeno, že manažerským vedením procesu integrace byl pověřen Roman Pospíšil, od března generální ředitel Pioneer česká investiční společnost,a. s.