ING získala ocenění Zlatá a Stříbrná koruna za nejlepší finanční produkty roku

7. května 2003

Dva produkty ING získaly na druhém ročníku veletrhu investičních příležitostí Peníze prestižní ocenění Zlatá a Stříbrná koruna. Zlatou korunu získalo Životní pojištění Investor Plus jako nejlepší produkt roku v kategorii životní pojištění.

Stříbrnou korunu si ING odnesla za penzijní připojištění se státním příspěvkem. Vynikající umístění v soutěži Zlatá koruna potvrzuje kvalitu služeb a produktů, které ING klientům nabízí.

Druhý ročník veletrhu investičních příležitostí Peníze, jehož smyslem je představit široké veřejnosti nejlepší produkty ze všech oblastí finančního a kapitálového trhu, se konal 24. – 26. dubna 2003 v Praze. V průběhu slavnostního zahájení byly uděleny prestižní ceny Zlatá koruna, které předali mimo jiné ministr financí Bohuslav Sobotka a předseda Finanční akademie František Jakub.

Do soutěže, v níž se hodnocení účastnilo na padesát odborníků z řad finančních expertů, odborných novinářů a publicistů, bylo zařazeno téměř sto finančních produktů v devíti kategoriích.

Životní pojištění Investor Plus pojišťovny ING poskytuje klientům finanční zajištění penze, životní pojištění s možností investovat do fondů. Umožňuje jim flexibilně měnit rozsah pojistné ochrany a tím reagovat na jejich aktuální potřeby. Zároveň díky Životnímu pojištění Investor Plus mohou klienti snížit svůj daňový základ.

Do konce dubna klienti sjednali více než 76 tisíc smluv Investora Plus s průměrným ročním pojistným více než 9100 Kč. V listopadu loňského roku prošel Investor Plus inovací, která mu přidala nové vlastnosti. To se příznivě podepsalo na obchodních výsledcích, které vzrostly o 15 % oproti srovnatelnému období předchozího roku. V dubnu letošního roku pak možnosti Investora Plus dále rozšířily nová připojištění.

Penzijní fond ING nabízí stabilně vysoké zhodnocení, kvalitní klientský servis a neustálé inovace. Mezi nimi je možné uvést například internetovou aplikaci Benefit, kterou mohou využít zaměstnavatelé, či daňové optimum. Zhodnocení, které penzijní fond ING připsal svým klientům za rok 2002, patří k nejvyšším na trhu a činí 4,1 %.

Daňové optimum je speciální služba penzijního fondu ING určená všem účastníkům, kteří chtějí jednoduchým způsobem využívat daňové výhody související s penzijním připojištěním. Využívání této služby, která je zcela zdarma, ušetří spoustu času a omezí počet administrativních úkonů, jež jsou spojeny se změnami výše měsíčního příspěvku, na minimum.

* * *

ING působí v 65 zemích světa a má více než 50 miliónů klientů. Z hlediska tržní kapitalizace je jednou z největších finančních skupin na světě. V České republice působí od roku 1991 v oblastech pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv. V roce 2001 vstoupila také na trh retailových produktů svým spořicím účtem ING Konto.