ING Wholesale Banking uspořádala v Praze jubilejní desáté investiční fórum

V posledním listopadovém týdnu se v Praze uskutečnilo již desáté investiční fórum se zaměřením na rozvíjející se evropské trhy, které je z globálního pohledu považováno za jednu z nejvýznamnějších každoročních událostí ING. Na konferenci se prezentovalo více než osmdesát osm významných společností z celého regionu téměř třem stovkám institucionálních investorů. Zahajovací řeč přednesl v pondělí 26. listopadu Michael Gorbačov, bývalý prezident Sovětského svazu.

Každoroční investiční fórum je jednou z nejstěžejnějších akcí ING v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika), jehož cílem je umožnit setkání mezi investory a emitenty, a to buď prostřednictvím prezentací, nebo setkání ve formátu 1:1. Tématy prezentací přednášejících z oblastí politiky i ekonomiky bylo představení investičních příležitostí firem, ale také nejdůležitější investiční události převládající na trzích EMEA v daném období.

Úvodní slovo Michaela Gorbačova udalo základní myšlenku celého fóra. Ve své řeči upozornil na stále pokračující napjaté vztahy Ruska a západu, které se odrážejí v ceně ruských aktiv (fondů). Jeho řeč se u publika setkala s velkým ohlasem.

„Jak pro investory, tak společnosti se naše investiční EMEA fórum stalo jednou z klíčovou událostí roku, pro které si vždy čas ve svém diáři najdou,“ říká Dariusz Chrzastowski, ředitel pro akciové trhy. „Cílem setkání je jednak prohlubování již existujících klientských i firemních vztahů ze strany ING a jednak budování vztahů nových.“

Konference se z řad ING zúčastnili například Eric Boyer de la Giroday, člen výkonné rady pro Wholesale Banking, William Connelly, ředitel pro korporátní finance a celosvětové aktivity na akciových trzích, a Dariusz Chrzastowski, ředitel pro akciové trhy.