ING Renault F1 tým představuje vůz R27 na rok 2007

ING Renault F1 Tým dnes v Amsterdamu před 600 novináři oficiálně představil vůz Formule1 R27 na sezónu 2007, který ponese značku ING. Generální ředitel ING Group Michel Tilmant, prezident ING Renault F1 týmu Alain Dassas a výkonný ředitel ING Renault F1 týmu Flavio Briatore odhalili vůz společně s řidiči Giancarlem Fisichellou a Heikkim Kovalainenem.

Od listopadu loňského roku, kdy ING oznámila tříleté sponzorství stáje Renault F1, se tato stáj oficiálně přejmenovala na „ING Renault F1 tým“. ING hodlá prostřednictvím sponzorství posílit globální povědomí o své značce a prezentovat se jako jedna z předních globálních institucí poskytující finanční služby v oblasti pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv více než 60 milionům klientů v 50 zemích světa.

Velkou cenu F1 po celém světě sleduje více než 850 milionů diváků v širokém demografickém spektru. Vzhledem k tomu, že ING působí v patnácti ze sedmnácti zemí, které hostí Velkou cenu, představuje F1 zajímavou příležitost posílit globální značku ING. Kromě sponzorování ING Renault F1 týmu zahájí ING také cílenou reklamní a marketingovou kampaň.

V roce 2007 se jako pilot představí Heikki Kovalainen, jenž je považován za jednu z vycházejících hvězd Formule 1, spolu s Giancarlem Fischellou, který u stáje Renault působí již tři roky. Giancarlo a Heikki utvoří vysoce konkurenceschopný tým, v němž se bude snoubit talent s prokazatelnou výkonností na trati. Podpoří je testovací závodníci – Nelson Piquet Jr a Ricardo Zonta.

„Náš program Formule1 je globální sponzorská iniciativa, která napomůže po celém světě zviditelnit sjednocenou značku ING,“ uvedl Michel Tilmant, předseda Výkonné rady ING Group. „Formule 1 je v současné době nejlepší platformou pro globální sponzorský program, neboť dokáže oslovit nejširší zákaznickou základnu. Stáj Renault jsme si vybrali pro její dosavadní špičkové výkony. Jsme přesvědčeni, že spolupráce se stájí Renault F1 je plně v souladu s našimi cíli, jako je podpora týmové práce, kultury založené na výkonu a ustavičném růstu. Jsem si jist, že ING Renault F1 tým zůstane v nadcházejících letech na špičce. Přeji stáji mnoho úspěchů v této sezóně.“

„Tento rok je pro ING Renault F1 tým rokem přechodu,“ říká jeho výkonný ředitel Flavio Briatore. „Vždycky jsme tvrdili, že nejvíc závisí na týmu, a že úspěch vychází z týmového ducha, který nás spojuje. Rok 2007 pro nás představuje fantastickou příležitost, abychom toto potvrdili. V nadcházející sezóně nás čekají velké změny. A neplatí to jen pro Renault, ale pro všechny stáje F1. Věříme, že jsme si dobře vybrali, a jsme si jisti, že v sezóně 2007 se díky tomu dočkáme ještě větších úspěchů. Bude to rok soutěžení na všech úrovních. Právě za těchto podmínek ty nejlepší stáje nejvíce zazáří. A přesně to hodláme dokázat my!“