ING Penzijní fond připsal svým klientům zhodnocení ve výši 4,8 %

25. března 2002

ING Penzijní fond připsal svým klientům za loňský rok podle metodiky Asociace penzijních fondů ČR zhodnocení ve výši 4,8 %. V porovnání s rokem 2000 tak fond připsal za rok 2001 klientům o 0,4 procentního bodu vyšší zhodnocení – za rok 2000 fond připsal klientům zhodnocení 4,4 %.

ING Penzijní fond, který je součástí významné holandské finanční skupiny ING, dosáhl v roce 2001 hrubý zisk 225 mil. Kč (v roce 2000 to bylo 137 mil. Kč). Růst zisku byl doprovázen i růstem dalších objemu spravovaných aktiv či počtu klientů.

Objem aktiv ve správě ING Penzijního fondu dosáhl k 31. prosinci 2001 výše téměř 5 miliard korun. V porovnání s předchozím rokem jde o růst o 36,2 %. Celkový počet klientů ING Penzijního fondu činil ke konci loňského roku téměř 231 tisíc. Meziročně se jejich počet zvýšil o 18,7 %. V loňském roce získal ING Penzijní fond 64 191 nových klientů, což je o 36,2 % více než v roce 2000.

„Růst všech základních ukazatelů svědčí o posilování pozic ING Penzijního fondu na českém trhu. Pro klienty je však samozřejmě nejpodstatnější, že díky růstu výkonnosti fondu, jsme jim za rok 2001 mohli připsat zhodnocení ve výši 4,8 %,“ řekl Ron van Oijen, předseda výkonné rady ING pro ČR a SR. „Za úspěch loňského roku považujeme i rozšíření spolupráce se zaměstnavateli. Díky tomu 25 % našich klientů získává na penzijní připojištění příspěvek od svého zaměstnavatele,“ doplňuje Ron van Oijen.

ING Penzijní fond má nejen vysoký podíl klientů s příspěvkem zaměstnavatele, ale tito klienti získávají od svých zaměstnavatelů nejvyšší příspěvky. Průměrný měsíční příspěvek zaměstnavatele u klientů ING Penzijního fondu je 531 Kč. Průměrný měsíční příspěvek zaměstnavatelů na českém penzijním trhu je však 344 Kč.

Růst ING Penzijního fondu pokračuje i v letošním roce. K 28. únoru měl fond 233 tisíc klientů a spravoval aktiva ve správě ve výši 5,16 mld. Kč