ING nabízí v prosinci možnost investovat do fondu ING IT bez vstupního poplatku

29. listopadu 2002

Zvyšující se zájem o investování prostřednictvím podílových fondů podporuje nizozemská finanční skupina ING speciální akcí Fond měsíce. V ní je možné každý měsíc nakoupit podílové listy daného fondu bez jakéhokoli vstupního poplatku. Fondem měsíce prosince se stal ING IT.

V prosinci mají investoři v rámci akce Fond měsíce možnost nakoupit podílové listy fondu ING IT bez vstupního poplatku. Cílem fondu ING IT je získat dlouhodobý kapitálový výnos investováním do globálního portfolia společností z oblasti informačních technologií. Fond investuje především do společností zabývajících se vývojem softwaru a službami v IT.

Měnou ING IT je americký dolar a většina aktiv je alokována na burzách v USA. Jedná se o fond sektorového zaměření, který s vyšším rizikem může poskytnout i vyšší výnos. Důkazem toho je výkonnost za měsíc říjen, kdy fond získal více jak 17 %.

O úspěchu akce Fond měsíce svědčí například výsledky, jichž dosáhl Fond měsíce listopadu – ING EMU Equity. Stal se jednoznačně nejprodávanějším cizoměnovým fondem z nabídky ING. Jeho podíl na celkovém prodeji cizoměnových ING Fondů činil téměř 40 %.

Název fondu, který je vyhlášen Fondem měsíce, je oznámen vždy nejpozději předposlední den předcházejícího měsíce na internetových stránkách ING – www.ing.cz. Fondem měsíce se může stát kterýkoli fond z nabídky ING Fondů.

Holandská finanční skupina ING nabízí v České republice klientům podílové fondy denominované v českých korunách i v cizích měnách. Tyto fondy jsou distribuovány prostřednictvím finančních poradců ING Nationale-Nederlanden a vybraných sítí makléřských společností a klientských center ING Oranžový dům.

Výhodou ING Fondů je kromě zázemí ING – jedné z největších finančních skupin světa – také nízká minimální investice. Ta se pohybuje u podílových fondů vedených v českých korunách od 3000 Kč a u fondů denominovaných v cizích měnách v přepočtu od 9 tisíc Kč. ING Fondy jsou registrovány v Lucembursku, což jim umožňuje dosahovat vyššího možného zhodnocení díky příznivějším daňovým podmínkám. O kvalitě ING Fondů svědčí také vysoké ratingové hodnocení, které obdržely od Standard & Poor's.

* * *

ING Group působí v 65 zemích světa a má přes 100 000 zaměstnanců. Je jednou z největších finančních institucí v Evropě z hlediska tržní kapitalizace. V České republice je přítomna od roku 1991. V rámci skupiny ING Group zde působí například pojišťovna ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING Investment Management či ING Real Estate.