ING Konto již spravuje 16 miliard Kč

V květnu tohoto roku začala ING podporovat silnou kampaní přímou distribuci spořicího účtu ING Konto. Za necelých 5 měsíců od zahájení kampaně vzrostl počet aktivních ING Kont na 75 000 účtů.

„Spokojenost klientů s ING Kontem dokládají fakta. V tuto chvíli registrujeme 75 000 aktivních účtů, v rámci kterých nám klienti svěřili již více než 16 miliard Kč,“ uvedl Libor Vaníček, manažer přímé distribuce ING ČR/SR. „Na začátku reklamní kampaně mnoho lidí nevědělo, co si pod spořicím účtem představit. Nyní je zřejmé, že ING Konto vyplnilo mezeru na trhu a lidé rádi využívají tohoto produktu ke zhodnocení svých finančních prostředků.“

„Úrokové sazby se u spořících účtů obvykle pohybují kolem 0,75 % p.a., u terminovaných vkladů bývá tato sazba obvykle o něco vyšší zhruba 0,85 % p.a.. ING Konto je zcela ojedinělým produktem na trhu – poskytuje jednu z nejvyšších úrokových sazeb ve výši 2,25 % p.a. a přitom si neúčtuje žádné poplatky,“ říká Vaníček. „Průměrný vklad na ING Kontu činí 222 000 Kč, což při úrokové míře 2,25 % p.a. znamená pro průměrného klienta přínos 4 995 Kč. Klienty navíc nezatěžujeme poplatky za zřízení a vedení účtu ani za jednotlivé transakce, takže skutečně hovoříme o čistém výnosu.“

Charakteristiky ING Konta

• jedna z nejvyšších úrokových sazeb na trhu ve výši 2,25 % p.a.
  • nulové poplatky za zřízení a vedení účtu či realizaci transakcí
  • vložené prostředky se zhodnocují již od první vložené koruny
  • vložené prostředky jsou neustále k dispozici
  • pohodlný přístup k účtu prostřednictvím internetového bankovnictví nebo telefonicky