ING Konto bodovalo v soutěži Zlatá koruna počtvrté za sebou, ING Český akciový fond se blýskl pátým zlatem

[Tisková zpráva] ING Konto získalo v rámci 8. ročníku soutěže Zlatá koruna první místo a Zlatou korunu v kategorii „Účet“.

Medailové příčky tak ING Kontu, které má založeno již zhruba 300 tisíc Čechů, zajišťují již čtyři roky po sobě pozici nejlépe hodnoceného účtu na českém trhu. Na zlatou příčku znovu vystoupal ING Český akciový fond, nejúspěšnější ING korunový fond, který získal nejvyšší ocenění ve Zlaté koruně již pětkrát.

„ING Konto je nejen oceňované u odborníků, ale je i velmi oblíbené u klientů. Důkazem bezesporu je nárůst aktiv ve správě, který mezi lety 2008 a 2009 vzrostl o 30 % a o dalších 15 % od začátku roku  2010,“ uvedl Libor Vaníček, ředitel marketingu a přímé distribuce ING ČR/SR, a dodal: „Lidé na ING Kontu oceňují jeho jednoduchost, transparentnost a nulové poplatky. Navíc ve srovnání s konkurenčními produkty máme nejstálejší a dlouhodobě nadprůměrnou úrokovou sazbu.“

V letech 2007 a 2008 získalo ING Konto v kategorii „Účet“ suverénně první místo, loňský ročník znamenal pokles o jeden stupínek, a tedy zisk Stříbrné koruny. Nicméně letos se ING Konto vrací zpět na výsluní nejlepšího umístění. „Díky parametrům účtu, které od jeho uvedení na trh v roce 2001 zůstaly neměnné, a strategickou komunikací jsme změnili trh. Naučili jsme Čechy spořit a přemýšlet o zhodnocování prostředků. Byli jsme první a všechny další spořicí účty byly více či méně kopií toho našeho. A i proto poslední čtyři roky s ING Kontem bodujeme ve Zlaté koruně,“ vysvětlil Vaníček.

„V pořadí již pátá Zlatá koruna pro ING Český akciový fond je pro nás stejně cenná jako čtyři předešlé zlaté kovy. Potvrzuje náš názor, že kvalitně řízený středoevropský akciový fond, který se zaměřuje na dobře známé české společnosti, jako je ČEZ, NWR nebo Telefonica 02, investory stále silně zajímá,“ říká Jiří Hrabal, senior portfolio manažer fondu ze společnosti ING Investment Management. „Je to pro mne obrovská motivace, aby skvělé výsledky fondu pokračovaly,“ doplnil Hrabal.

Soutěž Zlatá koruna oceňuje nejlepší finanční produkty roku na českém trhu. Od jejího začátku v roce 2003 se jí zúčastňují všechny významné banky, pojišťovny, leasingové, investiční a další finanční společnosti.  300 finančních odborníků ve Finanční akademii vybírá z jejich nabídek v jednotlivých kategoriích nejlepší produkty. Výsledky hodnocení ve Zlaté koruně pomáhají veřejnosti snáze se orientovat v záplavě nabídek finančních produktů.