ING Investment Management získal dvě Zlaté koruny

První dvě příčky mezi podílovými fondy získaly v soutěži Zlatá koruna fondy ING Investment Management. Vítězný titul je zaměřený na energie, druhý na základní materiály.

„Ve Zlaté koruně se nám daří opakovaně získávat vynikající ocenění. Zmíněné fondy dosahovaly v poslední době mimořádného zhodnocení, posilovaly dokonce i v průběhu korekce na světových trzích,“ zdůraznil generální ředitel ING Investment Management CR Jozef Sinčák.

První místo v soutěži obsadil fond ING (L) Invest Energy, který uvedla společnost na český trh v roce 2007. „V té době jsme identifikovali energetický sektor jako favorita budoucích zisků, a to především díky globálnímu růstu a prudkému vzestupu poptávky v Asii. Tento předpoklad se naplnil. Fond měl kladné výsledky i v době, kdy ostatní sektory utrpěly vývojem na americkém trhu,“ prohlásil ředitel distribuce a marketingu Miloš Filip.

Aktuální výnos energetického fondu za poslední rok dosáhl 24 procent, za poslední tři měsíce téměř 16 procent.

Druhé místo obsadil ING (L) Invest Materials, investující do základních materiálů v oborech, jako chemie, stavební materiály, kontejnery a přeprava, hutnictví a hornictví, papír či dřevařský průmysl. Aktuální výnos fondu za poslední rok překročil 34 procent, za poslední tři měsíce téměř 14 procent. „Primární sektor a energie považujeme za velice perspektivní i nadále. Jejich potenciál by se měl ještě zvýšit v okamžiku, kdy přijdou první signály oživení. To je pro základní materiály ten úplně nejlepší čas,“ dodal Miloš Filip.