ING Fondy vyplatily dividendu

ING Český akciový fond vyplatil 30. ledna 2004 největší dividendu ve své dosavadní historii! Na jednu akcii dividendové třídy tohoto fondu připadl zisk ve výši 254,69 Kč. Za druhé pololetí roku 2003 dokázal ING Český akciový fond zhodnotit svá aktiva o 23,94 % a za celý rok o 39,03 %!

Dividenda vyplacená na jednu dividendovou akcii ING Českého fondu peněžního trhu činí 10,89 Kč. Všechny dividendy byly vyplaceny k datu 30. ledna 2004.

Vyplacená dividenda
ING Fondy k 30. 12. 2003 Celkový objem aktiv Výnos za 12 měsíců Vyplácená dividenda k 30.1.2004
ING Český akciový fond 1 400,60 mil. Kč 39,03 % 254,69 Kč
ING Český fond peněžního trhu 906,49 mil. Kč 2,00 % 10,89 Kč
ING Český fond obligací 5 123,095 mil. Kč 1,09 %  —

Rodinu ING Fondů tvoří fondy skupiny ING Group denominované v české koruně i v cizích měnách a které jsou registrovány v Lucembursku. Do ING Fondů lze investovat prostřednictvím široké distribuční sítě – kromě sesterské společnosti ING Bank (síť poradců pro finanční plánování, vybrané makléřské společnosti a klientská centra Oranžový dům), může investor pořídit ING Fondy například na pobočkách CitiBank, Commerzbank nebo Volksbank. Minimální investice do ING Fondů činí 3.000 Kč a lze ji učinit v síti ING Bank.

ING Investment Management patří mezi přední správce aktiv na českém trhu. Celkový objem svěřených prostředků dosáhl v roce 2003 výše 41,565 miliard korun, což je oproti konci roku 2002 nárůst o 7,648 mld. Kč. Celosvětově ING Group řídí aktiva v objemu 455 miliard euro (k 30.9.2003).

ING Investment Management je správce aktiv institucionálních investorů. Společnost je členem nizozemské finanční skupiny ING Group, jedné z nejvýznamnějších finančních skupin v Evropě. V České republice poskytuje ING služby v oblasti pojišťovnictví, bankovnictví a investic.