ING Fondy vyplácí dividendu za 1. pololetí roku 2005

29. července tohoto roku vyplatí korunové fondy ING svým investorům dividendu za uplynulých šest měsíců. Stejně jako v předchozím pololetí vyplatí dividendu všechny tři dividendové fondy, které ING nabízí českým investorům.

ING Český akciový fond vyplatí 29. července 2005 dividendu ve výši 173,51 Kč na jednu akcii dividendové třídy. ING Český fond peněžního trhu vyplatí ke stejnému datu na jednu dividendovou akcii 10,36 Kč. Dividenda vyplacená na jednu akcii ING Českého fondu obligací činí 88,56 Kč. Výsledky dalších vybraných ING Fondů uvádíme v následující tabulce:

ING Fondy – informace k 30. 06. 2005
Celkový objem aktiv Výnos za 12 měsíců Výše dividendy za 1. pololetí 2005
ING Český fond peněžního trhu 1 119 049 624,75 1,70 % 10,36
ING Český fond obligací 6 544 469 082,28 12,39 % 88,56
ING Český akciový fond 5 538 144 679,46 47,92 % 173,51
ING Český kontinuální click fond 403 683 577,98 3,00 % nemá div. třídu
ING Slovenský fond peněžního trhu 154 536 592,87 2,78 % nemá div. třídu
ING Slovenský dluhopisový fond 3 573 785 395,30 10,00% nemá div. třídu

Rodinu ING Fondů tvoří fondy skupiny ING Group denominované v české koruně i v cizích měnách a které jsou registrovány v Lucembursku. Do ING Fondů lze investovat prostřednictvím široké distribuční sítě – kromě sesterské společnosti ING Bank N.V. organizační složka (síť poradců pro finanční plánování, vybrané makléřské společnosti a klientské centrum Oranžový dům), může investor pořídit ING Fondy například na pobočkách Citibank a.s., Commerzbank AG pobočka Praha nebo Volksbank CZ. Minimální investice do ING Fondů činí 500 Kč (resp. 50 EUR nebo 50 USD) a lze ji učinit v síti ING Bank.

ING Investment Management patří mezi přední správce aktiv na českém trhu. Celkový objem svěřených prostředků dosáhl v druhém pololetí roku 2005 výše 60 miliard korun.