ING Bank vykázala za 3. čtvrtletí zisk přes 150 milionů Kč

Aktivity korporátního a investičního bankovnictví pražské pobočky nizozemské ING Bank přinesly za první tři čtvrtletí letošního roku nárůst aktiv ve správě o 58 % a zisk ve výši 151,1 milionů korun.

Výsledky za 3. čtvrtletí roku 2001 prokazují, že ING Bank upevnila svou pozici v České republice. Celková aktiva ve správě pražské pobočky ING Bank dosáhla k 30. září 2001 výše 64,3 mld. Kč, což je oproti stavu na konci loňského roku nárůst o 58 %. Vytvořený zisk k 30. září 2001 představuje 151,1 mil. Kč, což v přepočtu činí téměř 1 milion korun na jednoho zaměstnance banky. Celkový počet plateb zpracovaných pražskou pobočkou ING Bank za říjen 2001 poprvé překonal hranici 100 tisíc plateb měsíčně.

1. listopadu 2001 vstoupila ING Bank na retailový trh v České republice s novým produktem pro individuální klientelu. Jedná se o spořící účet Oranžové konto, poskytující v porovnání s obdobnými produkty velmi příznivé úročení ve výši 4,2 % p. a. již při zůstatku nad 10 000 korun. Oranžové konto je určeno fyzickým osobám pro soukromé použití. Jeho výhodnost dále zvyšuje možnost okamžitého výběru bez výpovědní lhůty či srážky za předčasný výběr a nulové poplatky za zřízení a používání účtu. Ke zvýšení bezpečnosti prostředků, uložených na účtu, přispívá rovněž skutečnost, že převody jsou prováděny pouze bezhotovostně vůči stávajícímu účtu klienta u jiné banky v ČR.

* * *

ING Group působí v 65 zemích světa a má přes 100 000 zaměstnanců. Z hlediska tržní kapitalizace je jednou z největších finančních institucí v Evropě. V České republice působí od roku 1991. Poskytuje služby v oblasti pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv přes 400 tisícům individuálních a korporátních klientů. V České republice v rámci skupiny ING Group působí pojišťovna ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING InterInvest, ING Employee Benefits, ING Investment Management, ING Real Estate. Neméně významnými členy skupiny jsou také například ING Lease, ING Baring Private Bank a Baring Communications Equity.