INFORMACE ZE ZASEDÁNÍ KVĚTNOVÉ BURZOVNÍ KOMORY

Tisková zpráva č. 10 z 21. května 2003

Na svém dnešním zasedání burzovní komora:
1) projednala zprávu o výsledcích obchodování za měsíc duben.
V průběhu dubna vzrostly všechny průřezové indexy, index PX 50 o 5,66 %, PX-D o 4,92 % a index PX-GLOB o 6,05 %. Došlo i k výraznému ročnímu nárůstu, v případě indexu PX 50 se jednalo o více jak 16% zvýšení. Rostoucí kurzy akcií se promítly i do hodnoty tržní kapitalizace, která se ke konci dubna meziměsíčně zvýšila o 6,1 %. Naopak celkový dubnový objem obchodů na trhu na trhu akcií a PL v hodnotě 13,069 mld. Kč ve srovnání s březnovým objemem poklesl o téměř 11,5 %.

2) vzala na vědomí ukončení členství společnosti Union banka, a.s., na burze k 21. květnu 2003. Po ukončení členství Union banky, a.s., má burza 28 členů.

3) vzala na vědomí obnovení členství společnosti HVB Bank Czech Republic, a.s., která je akcionářem burzy, a schválila zahájení obchodování na burze této společnosti s účinností od 1. června 2003.

4) schválila harmonogram burzovních dní na II. pololetí 2003.
Celkový počet burzovních dní ve druhém pololetí 2003 je 126. Burzovními dny jsou všechny pracovní dny od 1. července do 30. prosince. Neburzovními dny jsou dny pracovního klidu (28. říjen, 17. listopad, 24., 25. a 26. prosinec) a 31. prosinec.

Pozn.: Harmonogram je zveřejněn na internetových stránkách burzy na adrese http://www.pse.cz/…kalendar.asp

5) schválila ukončení obchodování s emisí akcií PRAŽSKÁ TEPLÁREN., CS0008439659 na vedlejším trhu burzy s účinností od 12. června 2003 z důvodu zrušení registrace cenného papíru na základě rozhodnutí valné hromady emitenta. Posledním obchodním dnem je 11. červen.

Ing. Vladimír Ezr
Burza cenných papírů Praha, a.s.