Informace ze zasedání 15. řádné valné hromady akcionářů Burzy cenných papírů Praha, a.s.

Na svém dnešním 15. zasedání schválila řádná valná hromada akcionářů Burzy cenných papírů Praha, a.s. účetní závěrku za rok 2006, konsolidovanou účetní závěrku a výplatu dividendy. Dále zvolila nového člena dozorčí rady a odsouhlasila podnikatelský plán BCPP na rok 2007.

Výsledkem hospodaření burzy za rok 2006 je zisk před zdaněním ve výši 170,1 mil. Kč (v roce 2005 141,7 mil.). Valná hromada tak, i s přihlédnutím k těmto výsledkům, mohla schválit výplatu rekordní dividendy ve výši 490,– Kč za jednu akcii v nominální hodnotě 1000 Kč. Pro srovnání doposud nejvyšší dividenda byla vyplacena za rok 2005 a činila 455 Kč.

Konsolidovaný čistý zisk společností Burza cenných papírů Praha, a.s., UNIVYC, a.s. a Centrální depozitář, a.s. činí 148,7 mil. Kč.

Valná hromada zvolila novým členem dozorčí rady BCPP pana Milana Šimáčka, náměstka ministra financí. Vlaná hromada dále projednala a schválila podnikatelský plán BCPP na rok 2007, včetně projektu vytvoření Energetické burzy Praha a schválila aktivitu BCPP při potencionálních akvizicích v regionu.