Informace z jednání burzovního výboru pro burzovní obchody

Tisková zpráva č. 26 z 29. srpna 2002

Na svém včerejším jednání schválil burzovní výbor pro burzovní obchody termín zahájení obchodování s emisí ERSTE BANK včetně parametrů pro obchodování, sjednocení termínu vypořádání pro kurzotvorné obchody, úpravu Zásad aktualizace báze indexu PX 50 a změnu parametrů pro obchodování emise UNIPETROL ve SPAD.

1) Obchodování s emisí akcií ERSTE BANK, ISIN AT0000652011 bude zahájeno 1. října 2002. Emise bude obchodována v segmentu SPAD a v rámci automatických obchodů (aukce, kontinuál). Burzovní výbor pro burzovní obchody schválil následující parametry pro obchodování v segmentu SPAD:
standardní množství … 500 ks
spread (maximální povolené rozpětí mezi cenou nákupu a prodeje) … 20 Kč
Emise bude zařazena do báze indexu PX 50 a do báze indexu PX-D.

2) V souvislosti se schválením termínu zahájení obchodování s emisí ERSTE BANK schválil burzovní výbor pro burzovní obchody sjednocení termínu vypořádání obchodů uzavíraných v rámci automatických obchodů, tzn. obchodů z aukčního a kontinuálního režimu, a obchodů uzavíraných s povinností tvůrců trhu v rámci SPAD. Dosavadní standardní termín vypořádání pro obchody uzavírané s povinností tvůrců trhu v rámci SPAD je T+5, kde T je dnem uzavření obchodu. S účinností od 1. října 2002 dochází ke změně tohoto standardního termínu vypořádání na T+3.
3) Zásady aktualizace báze indexu PX 50 (samostatná tisková zpráva)

4) Burzovní výbor schválil s účinností od 2. září 2002 následující změny parametrů pro obchodování emise UNIPETROL v segmentu SPAD:
standardní množství … z 50 000 ks na 20 000 ks
spread … z 2 Kč na 1,50 Kč

Ing. Vladimír Ezr
Burza cenných papírů Praha, a.s.