INFORMACE O PLATEBNÍM STYKU A PROVOZNÍ DOBĚ POBOČEK KB V ZÁVĚRU ROKU 2006

V Praze 8.prosince 2006 - Poslední dny před koncem roku budou všechny pobočky Komerční banky (KB) otevřeny podle své standardní provozní doby, a to včetně těch poboček, které mají otevřeno i v sobotu.

TUZEMSKÉ PLATEBNÍ PŘÍKAZY

Tuzemské platební příkazy k úhradě v rámci KB předané na přepážce pobočky, které mají být připsány příjemcům plateb ještě v roce 2006, budou přijímány do 29.prosince 2006 do 13,00 hodin se splatností 29.prosince 2006. Příkazy k úhradě do jiných bank musí být podány na přepážce pobočky KB nejpozději dne 27.prosince 2006 do 13,00 hodin se splatností 27.prosince 2006 V případě úhrad v rámci KB zadávaných prostřednictvím některé ze služeb přímého bankovnictví je nejzazším termínem 29.prosinec 2006 do 20,30 hodin se splatností 29.prosince 2006. Platby do jiných bank prostřednictvím přímého bankovnictví je nutné zadat do 27.prosince 2006 do 20,30 hodin se splatností nejpozději 27.12.2006 Pokud klienti využijí k podání platebního příkazu samoobslužný box na pobočkách, je posledním dnem pro platby v rámci KB 28.prosinec 2006 se splatností 29.prosince 2006 a pro platby do jiných bank pátek 22.prosince 2006 se splatností nejpozději 27.prosince 2006.

Platební příkazy k inkasu v rámci KB, které mají být připsány ve prospěch účtů v KB ještě v roce 2006, je nutné v případě podání na přepážce pobočky nebo prostřednictvím samoobslužného boxu předat nejpozději 22.prosince 2006, se splatností 29.prosince 2006. Pro platební příkazy k inkasu podané na pobočce nebo prostřednictvím samoobslužného boxu, které mají být zúčtovány v jiných bankách a připsány na účet příkazce v KB ještě v roce 2006, je posledním termínem středa 20.prosince 2006, se splatností 27.prosince 2006. Inkasa zadávaná v rámci KB prostřednictvím přímého bankovnictví je možné odeslat ještě 29.prosince 2006 do 20,30 hodin se splatností 29.prosince 2006, na účet do jiných bank je nutné tak učinit již 21.prosince 2006 do 20,30 hodin, se splatností nejpozději 27.prosince 2006.

Příkazy k expresním platbám v Kč do jiných bank v tuzemsku předávané den před splatností, které mají být v jiné bance zúčtovány ještě v roce 2006, musí být zadány na pobočce nejpozději 28.prosince 2006 do 16,00 hodin, se splatností 29.prosince 2006.

Příkazy k super expresním platbám v Kč do jiných bank v tuzemsku předávané v den splatnosti, které mají být v jiné bance zúčtovány ještě v roce 2006, musí být podány na pobočce nejpozději v pátek 29.prosince 2006 do 10,30 hod., se splatností 29.prosince 2006. Prostřed­nictvím přímého bankovnictví je možné předat expresní platby nejpozději 29.prosince 2006 do 12,00 hodin se splatností 29.prosince 2006.

ZAHRANIČNÍ PLATEBNÍ PŘÍKAZY

Platební příkazy ke standardním platbám do zahraničí podané na pobočce, které mají být odepsány z účtu v KB ještě v roce 2006, budou přijímány do středy 27.prosince 2006 do 13,00 hodin. V případě zadávání platebních příkazů prostřednictvím některé ze služeb přímého bankovnictví je posledním dnem pro zadání plateb 28.prosinec 2006 do 14,00 hodin.

Platební příkazy k expresním platbám, které mají být odepsány z účtu v KB ještě v roce 2006, musí být zadány na pobočce nejpozději 28.prosince 2006 do 11,00 hodin, v případě zadávání prostřednictvím přímého bankovnictví nejpozději do 14,00 hodin. Expresní platby v JPY a AUD předané na pobočce, je nutné předložit nejpozději do 27.prosince 2006 do 13,00 hodin, v případě zadání prostřednictvím přímého bankovnictví nejpozději do 14,00 hodin.

Platební příkazy k urgentním platbám v CZK, CHF, EUR, GBP a USD musí být podány na pobočce nejpozději v pátek 29.prosince 2006 do 10,00 hodin. S využitím služeb přímého bankovnictví je možné příkaz k urgentní platbě do zahraničí zadat také nejpozději do 29.prosince 2006, ale jednotlivé časové uzávěrky se liší podle měn. Pro CZK a CHF je to 10,00 hodin a v případě EUR, GBP, USD je to 12,00 hodin.