Inflace plus 1-2%: České aerolinie mají uzavřenou kolektivní smlouvu se všemi zaměstnanci do roku 2010

České aerolinie se dohodly s Odborovou organizací leteckých mechaniků na znění kolektivní smlouvy na roky 2008 – 2010. Společnost již tak má uzavřeny kolektivní smlouvy se všemi odborovými organizacemi*. Vedení Českých aerolinií se s mechaniky dohodlo na růstu mezd o inflaci zvýšenou o jedno procento, což je srovnatelný nárůst jako u ostatních odborových organizací.

„Dohoda s mechaniky a uzavření celého kolektivního vyjednávání znamená završení jednoho z klíčových úkolů pro úspěšné plnění ozdravného plánu Strategie OK 2006–2008. Podařilo se nám tak nastavit stabilní podmínky pro další rozvoj firmy. Realistický nárůst mezd na příští tři roky je dobrou zprávou pro zaměstnance, akcionáře i potencionální investory v předprivatizačním období,“ uvedl Radomír Lašák, předseda představenstva a prezident Českých aerolinií. „Více než desetiměsíční jednání byla tvrdá a férová. Oceňuji postoj všech zúčastněných. Vyjednané nárůsty zohledňují realitu a ekonomické možnosti naší společnosti, a to považuji za společné vítězství, “ dodal.

S odborovými organizacemi vedení Českých aerolinií vyjednávalo od 1. dubna 2007 o znění kolektivních smluv na následující tři roky, tedy na léta 2008 – 2010. Základním principem, na kterém vedení společnosti při vyjednávání trvalo, bylo srovnatelné zvýšení mezd všem profesím. To se u všech uzavřených kolektivních smluv podařilo. Všech devět odborových centrál přistoupilo na růst mezd řádově o inflaci zvýšenou o jedno procento nebo maximálně o dvě procenta v závislosti na hospodářském výsledku společnosti.

Předseda Dozorčí rady Českých aerolinií Ivan Kočárník k ukončení kolektivního vyjednávání řekl: „Je to dobrá zpráva a to nejen pro akcionáře, ale pro celé České aerolinie. Dokazuje, že České aerolinie se vzdalují svému problémovému období a stávají se konsolidovanou společností.“

Průběh kolektivního vyjednávání
První čtyři kolektivní smlouvy na období let 2008 až 2010 uzavřely České aerolinie v poslední dekádě září loňského roku. Konkrétně se jednalo o smlouvy pro profese leteckých dispečerů, Load Control, leteckých techniků a inženýrů a palubních průvodčí. Podpis prvních kolektivních smluv znamenal pro všechny zaměstnance Českých aerolinií, že od 1. ledna 2008 vstoupila v platnost část I kolektivních smluv se všemi jejími benefity, tedy například s příspěvkem na penzijní připojištění, jednorázovou sociální výpomocí, podmínkami poskytování zaměstnaneckých letenek, jazykových kurzů a dalších zaměstnaneckých výhod. K uzavření dalších tří kolektivních smluv došlo na přelomu října a listopadu 2007, kdy své podpisy pod dokumenty připojila 2. základní organizace Odborového svazu zaměstnanců letectví, základní organizace Odborového svazu dopravy a další základní organizace Odborového svazu zaměstnanců letectví. V polovině ledna letošního roku kolektivní smlouvu podepsali zástupci CZ ALPA a včera v pozdních odpoledních hodinách také letečtí mechanici.