IMMORENT vybuduje novou průmyslovou zónu u košického letiště

Praha, 7. května 2007 – Slovenská pobočka leasingového a developerského holdingu IMMORENT 4. května slavnostně zahájila výstavbu nové průmyslové zóny s názvem IMMOPARK, která vyroste nedaleko letiště Košice a nabídne celkovou plochu přes 60 hektarů. První investoři se do ní mají nastěhovat již v roce 2008. Slovenský IMMORENT tak navázal na podobné úspěšné projekty v Rakousku a České republice.

IMMOPARK nabídne zejména výrobní a skladové prostory s rozlohou od 500 až do 10 000 m2. IMMORENT v nové zóně vybuduje budovy i potřebnou infrastrukturu a prostory bude zájemcům poskytovat především na principu pronájmu.

Košický region patří mezi nejrychleji se rozvíjející části Slovenska. Je to vidět na růstu zájmu podnikatelů o podnikání na východě republiky. Jsem přesvědčená, že IMMOPARK pomůže vytvořit další pracovní místa a zvýší kvalitu života pro obyvatele Košic a okolí, řekla Regina Ovesny-Straka, předsedkyně představenstva a generální ředitelka Slovenské spořitelny, která stejně jako IMMORENT patří do skupiny Erste Bank.

Slovensko patří v oblasti logistických center k rozvíjejícím se trhům střední Evropy. Zaznamenali jsme velkou poptávku po průmyslových a logistických budovách koncentrovaných převážně v blízkosti hlavních silničních tahů a budoucích evropských koridorů. IMMORENT chce využít výbornou strategickou polohu Košic, uvedla při slavnostním zahájení výstavby Gertruda Meisel-Ortner, členka představenstva společnosti IMMORENT Aktiengesellschaft.

Slovenský IMMORENT navazuje na podobné aktivity mateřské společnosti v Rakousku, která úspěšně vybudovala několik podobných průmyslových zón. V České republice zase IMMORENT formou leasingu nemovitostí v uplynulých letech financoval výstavbu soukromých průmyslových zón CTPark developerské společnosti CTP Invest, které jsou například v Plzni na Borských polích, Brně-Modřicích nebo v Ostravě-Hrabové.