IMMORENT ČR potvrdil i v roce 2006 vedoucí postavení na trhu leasingu nemovitostí

Praha, 14. května 2007 – Leasingová a developerská společnost IMMORENT ČR financovala v loňském roce nové obchody v celkové hodnotě 6,486 miliardy korun. Leasingové financování se na této částce podílelo objemem 5,056 miliardy korun. V roce 2006 dosáhl IMMORENT ČR podílu na trhu leasingu nemovitostí více než 45 %* a potvrdil tak svou vedoucí pozici v této oblasti.

Na výsledcích loňského roku je pozitivní především to, že roste počet firem, pro které se leasing nemovitostí stává významnou součástí financování jejich rozvoje. Navíc se rozšiřují jejich požadavky – proto jim vedle klasického leasingu nemovitostí nabízíme i kombinované formy financování. Takovým příkladem může být naše spolupráce s developerskou společností CTP Invest, u které leasing nemovitostí prostřednictvím IMMORENT ČR výrazně podpořil její dynamický růst, řekl Tomáš Velemínský, jednatel společnosti IMMORENT ČR.

IMMORENT ČR v uplynulých letech mimo jiné financoval výstavbu soukromých průmyslových zón CTPark, které jsou například v Plzni na Borských polích, Brně-Modřicích nebo v Ostravě-Hrabové. Společnost CTP Invest využila leasing nemovitostí rovněž v případě svých administrativních projektů, mezi které patří budované Spielberk Office Centre v Brně nebo kancelářská centra Axis Office Park, která jsou součástí průmyslových zón společnosti.

V poslední době rovněž narůstá počet středně velkých českých firem, pro které je leasing nemovitostí optimální volbou financování jejich expanze. V tomto segmentu financovala společnost IMMORENT ČR například nový výrobní závod české firmy Atona s.r.o., která se zabývá přesným obráběním plechů laserem. Leasing nemovitostí od společnosti IMMORENT ČR rovněž využila hotelová síť EuroAgentur Hotels and Travel při přestavbě administrativního objektu v centru Prahy na čtyřhvězdičkový hotel.

Společnost IMMORENT ČR se kromě leasingu nemovitostí zabývá i jejich developmentem. Na jaře loňského roku otevřela v Praze 5 druhou fázi administrativního centra Avenir Business Park, v červnu pak zahájila výstavbu nového administrativního komplexu Gemini. Ten vyroste na Pankráci v Praze 4 a nahradí nevyužívané autobusové nádraží.

Mateřská skupina IMMORENT AG v roce 2006 poprvé uzavřela nové obchody za více než dvě miliardy eur

Rakouská skupina IMMORENT AG, která působí v celkem jedenácti zemích střední a východní Evropy, uzavřela v roce 2006 nové leasingové obchody v celkové hodnotě 2,142 miliardy EUR, což představuje ve srovnání s předcházejícím rokem nárůst o 20 %. Poprvé tak překročila hranici dvou miliard EUR. Skupina dosáhla zisku před zdaněním ve výši 67,8 milionu EUR – o téměř 15 % vyšším než v roce 2005. V současné době IMMORENT AG rozšiřuje svou působnost v regionu – v dubnu skupina otevřela novou pobočku na Ukrajině a brzy vstoupí i na srbský trh.

* Podle výsledků publikovaných Českou leasingovou a finanční asociací