IMMORENT ČR financoval nový výrobní závod společnosti Atona

Praha, 13. prosince 2006 – Leasingová a developerská společnost IMMORENT ČR financovala leasingem nemovitostí nový závod české firmy Atona s.r.o., která se zabývá přesným obráběním plechů laserem. Celkové investiční náklady stavby činí 48 milionů Kč. Nová hala, která bude v nejbližší době zkolaudována, leží v průmyslové zóně Vojánky města Blanska. Leasing nemovitostí je uzavřen na 12 let.

„Dosavadní výrobní prostory nám neumožňovaly další rozvoj. Abychom mohli lépe reagovat na vývoj trhu a zároveň posílili naší konkurenceschop­nost, rozhodli jsme se pro výstavbu nového závodu. Díky tomu jsme rozšířili výrobu a získali nové zákazníky. To následně umožnilo zvýšení počtu našich zaměstnanců,“ říká Alois Šebela, jednatel společnosti Atona s.r.o. „Díky využití leasingového financování nám zůstal dostatek volných finančních prostředků pro další investice. Tím si zachováváme velký potenciál pro další růst,“ zdůrazňuje Šebela.

„Leasing nemovitostí je pro financování staveb výrobních a skladových budov velmi vhodným nástrojem. Možnost individuálně stanovit dobu splácení, zůstatkovou cenu a další parametry leasingové smlouvy přímo ovlivňuje výši splátek a tedy i provozních nákladů klienta. Ten tak může jednoduše optimalizovat své cash-flow a finance investovat především do nákupu nových moderních strojů a technologií,“ vysvětluje Zdeněk Očenášek, vedoucí brněnské pobočky společnosti IMMORENT ČR s.r.o.

Atona se do nové budovy v městské průmyslové zóně Blansko-Vojánky přestěhovala z nevyhovujících prostor, které byly tento rok vytopeny vodou z řeky Svitavy. Nová budova leží na pozemku o rozloze 6.750 m2, samotná stavba se skládá ze dvou částí – výrobní haly s plochou 2.476 m2 a dvoupatrové administrativní části s 371 m2. V sousedství právě dokončené haly se přistavuje ještě sklad.

Atona s.r.o. je ryze česká firma, která vznikla v říjnu 2000. Zabývá se především přesným obráběním plechů laserem, výrobou karosářských dílů a souvisejícími činnostmi. Má přibližně 50 zaměstnanců a mezi její významné zákazníky patří například společnosti European Data Project nebo německá společnost Windmöller und Höllscher.