IFC investuje do skupiny Raiffeisen 200 milionů dolarů

International Finance Corporation (IFC) dnes podepsala smlouvu s Raiffeisen International Bank-Holding na poskytnutí kapitálu na další rozvoj skupiny Raiffeisen v regionu střední a východní Evropy.

IFC tak podle dnes podepsané dohody investuje formou úvěrů do dceřiných společností skupiny Raiffeisen v Bělorusku, Rusku a Srbsku. Spolupráce banky a IFC je dlouhodobá, začala již v roce 1987. „Vítáme pokračující podporu od našeho dlouhodobého partnera. Výhled na růst a ziskovost v tomto regionu je stále vynikající a máme dobrou pozici k dosažení našich cílů. V regionu budeme nadále rychle růst,“ komentoval spolupráci s IFC předseda představenstva Raiffeisen International Herbert Stepic.

Úvěrové prostředky od IFC umožní skupině dále vylepšit možnosti financování společností, především malých firem. Rozvoj těchto firem umožní další růst tamních ekonomik, dodal Stepic.

Raiffeisen International je jedna z vedoucích bankovních skupin v regionu střední a východní Evropy. Od letošního jara jsou její akcie kótovány na vídeňské burze, IFC je jedním z jejích akcionářů. Úlohou IFC je přispět k růstu investic v soukromém sektoru v rozvojových zemích. Od svého založení v roce 1956 poskytla IFC úvěry za více než 44 miliard dolarů ve 140 státech světa.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.