I vánoční dárek můžete reklamovat!

Říká se, darovanému koni na zuby nekoukej. Přesto bychom však měli znát svá práva, která máme v záruční době při reklamačním řízení a vědět, jak v případě reklamace zakoupeného zboží postupovat. Veškeré potřebné informace se můžete dozvědět v rámci diskuse pod názvem: I vánoční dárek můžete reklamovat!

V pátek 15. prosince proběhne od 13 hodin v nákupním centru Eden v Praze poslední tematická akce v rámci kampaně Evropské unie Trvejte na svých právech!

Informační diskuse se spotřebiteli bude zaměřena na problematiku reklamačního řízení a záručních lhůt. Všichni přítomní se budou moci dozvědět cenné informace o svých právech a možnostech v dané oblasti. Z úst odborníků uslyší, na co si dávat pozor při nakupování, jak dlouhou záruční lhůtu garantuje zákon, jakým způsobem postupovat při reklamaci zakoupeného zboží, jak se domáhat svých práv v okamžiku, že se cítí podvedeni a mnoho dalšího. Spotřebitelé se tak ve zkratce dozvědí praktické informace vycházející hned z několika zákonů včetně práv, která byla zapracována ze směrnic EU.

Hlavním hostem diskuse bude poslanec Evropského parlamentu a bývalý ministr zahraničních věcí Josef Zieleniec. Dále vystoupí Ivana Picková ze Sdružení obrany spotřebitelů ČR (SOS) a Ida Rozová z magazínu TEST. Celou akci bude moderovat herec a moderátor Vladimír Čech. Odpoledne zpříjemní vystoupení jazzové skupiny Jazzica a ochutnávka vánočního cukroví. Pro všechny přítomné bude rovněž připraveno překvapení ve formě soutěže, s možností výhry zajímavých cen.

• Akce: I vánoční dárek můžete reklamovat! (diskuse se spotřebiteli)
  • Kde: Nákupní centrum Eden, U Slavie 1527 Praha 10 (2. patro, Food-court)
  • Kdy: pátek 15. prosince 2006 ve 13 hodin
  • Moderátor: Vladimír Čech