Hypoúvěr 100 – na plných 100 % ceny nemovitosti

Modrá pyramida je první stavební spořitelnou, která přichází od 1. března na trh s Hypoúvěrem 100, kterým lze financovat plných 100 % ceny nemovitosti. Úroková sazba činí 5,29 % p.a.

Zároveň dochází k dalšímu zjednodušení poskytování úvěrů. Zvyšuje limit pro poskytování úvěrů bez zajištění a zajištění nemovitostí je vyžadováno až od 500 000 Kč rizika úvěru. Zároveň se velice zjednoduší způsob hodnocení bonity klienta.

Modrá pyramida výrazně rozšiřuje a zlepšuje nabídku, zjednodušuje úvěrový proces a zrychluje vyřizování žádostí, protože očekává další nárůst zájmu o úvěry.

Modrá pyramida má nejlepší úvěrovou nabídku na trhu financování bydlení: má plně konkurenceschopné produkty nejen na trhu stavebního spoření, ale i na trhu hypoték.

Rekordní výsledky roku 2005

Rok 2005 byl nejúspěšnějším rokem v historii Modré pyramidy. Oproti roku předcházejícímu zaznamenala 40% nárůst objemu úvěrů, což ji řadí na první místo mezi stavebními spořitelnami. Spořitelna dosáhla rovněž více než 100% nárůstu objemu cílových částech nových smluv o stavebním spoření. Zatímco v roce 2004 uzavřeli klienti nové smlouvy s cílovou částkou 8,2 mld. Kč, v roce 2005 to bylo 16,7 mld. Kč. Celkem v roce 2005 uzavřeli klienti u Modré pyramidy 120 tisíc smluv s celkovou cílovou částkou 23 mld. Kč.

V roce 2005 poskytla Modrá pyramida celkem 32 687 úvěrů v objemu 8 937 653 tis. Kč, nejvíce, 4,6 mld. Kč, formou Hypoúvěru. Tím se stala nejen nejúspěšnější stavební spořitelnou, ale řadí se mezi přední hypotéční banky (poskytla větší objem hypoték než například HVB Bank, Raiffeisenbank či Živnostenská banka).

Úspěšný vstup do roku 2006

V lednu poskytla Modrá pyramida dva a půl tisíce úvěrů v objemu 800 mil Kč, což je oproti lednu 2005 rekordní nárůst o 92 % v objemu. Jen letos v lednu využilo Hypoúvěr 566 klientů, kteří si touto formou půjčili 400 mil. Kč – průměrná cílová částka Hypoúvěru tak činí více než 700 000 Kč !

V lednu uzavřela Modrá pyramida 9 000 smluv o stavebním spoření s celkovou cílovou částkou (CČ) 2 mld. Kč, z toho bylo 5 500 nových smluv s celkovou CČ 1,4 mld. Kč, což je oproti roku předcházejícímu nárůst o více než 65 %.

22.2. 2006

Renoúvěr Multi – elixír pro bytové domy

Renoúvěr Multi je určen pro renovace bytových domů, včetně panelových. V současné době, kdy je o tento produkt mezi bytovými družstvy a společenstvími vlastníků velký zájem, pořádá Modrá pyramida odborné konference na téma „Opravy bytových domů a jejich financování“ v desítkách měst po celé České republice. Termíny a místa konání zveřejňuje na www.modrapyramida.cz

Na těchto konferencích představuje jednak možnost financování, ale ve spolupráci s renomovanými firmami (např. Revita G) radí, jak při renovacích postupovat. Zároveň prostřednictvím specializované agentury DEA zprostředkovává poradenství ke státnímu programu Panel (možnost čerpání 4% úrokové dotace, využití záruky Českomoravské záruční a rozvojové banky).

V České republice je v současné době 2,1 miliónů bytů v bytových domech, z toho je cca milion bytů panelových. Bytový fond je velice zanedbaný. Důsledkem odkládání potřebných oprav vykazují domy vážné závady, které snižují jejich užitné vlastnosti a zvyšují provozní náklady.

Renoúvěr Multi = komplexní a rychlé řešení:

• úvěr bez zajištění až do výše 3 mil. Kč
  • úvěr od akontace 0 %
  • příznivá úroková sazba
  • možnost snížení úroků o 4 % s využitím dotace státního programu „Panel“
  • nízké poplatky (např. za vedení úvěrového účtu činí pouze 25 Kč měsíčně)
  • možnost mimořádných vkladů i splátek bez sankcí

Renoúvěr Multi:

• uspoří náklady za údržbu a vytápění i v době rostoucích cen energií
  • zvýší celkovou hodnotu domu i jednotlivých bytů
  • prodlouží životnost a zlepší vzhled domu
  • zvýší pohodlí a komfort bydlení
  • vyřeší vše najednou a lidé mohou bydlet bez starostí

Renoúvěr Multi je novinkou, kterou Modrá pyramida navazuje na úspěchy Hypoúvěru a chce tak přispět ke zlepšení bytového fondu v České republice.

Hypoúvěr: nejoblíbenější produkt

Hypoúvěr se stal doslova hitem na trhu financování bydlení a je stále nejoblíbenějším produktem. Modrá pyramida byla vůbec první stavební spořitelnou, která uvedla na trh produkt tohoto typu, který v sobě ideálně kombinuje výhody úvěru ze stavebního spoření a hypotéky. Oproti hypotéce je však mnohem dostupnější, nároky na příjmy žadatelů jsou nižší, mimořádné vklady i dřívější splacení úvěru je možné bez sankcí a poplatek za vedení úvěrového účtu je výrazně nižší (pouhých 25 Kč měsíčně).

V loňském roce poskytla Modrá pyramida 6 778 Hypoúvěrů v objemu 4,6 mld. Kč a jen letos v lednu to bylo již 566 Hypoúvěrů v objemu 400 mil. Kč. Průměrná výše Hypoúvěru již přesahuje 700 tisíc korun.

Základní paramentry Hypoúvěru :

• od 0 % akontace (bez počátečního vkladu)
  • horní hranice neomezena (min. 300 000 Kč)
  • vysoká dostupnost úvěru
  • zajištění nemovitostí
  • mimořádné vklady i splátky jsou na rozdíl od hypoték možné bez sankcí
  • poplatek ze vedení účtu jen 25 Kč měsíčně
  • úroková sazba od 4,25 % p.a.