Hypotéky od Raiffeisenbank opět zlevňují, pětiletá sazba klesá pod čtyři procenta

Raiffeisenbank a.s. dnes přistoupila k dalšímu zlevnění hypotečních úvěrů. Po nedávném poklesu u krátkodobých úrokových sazeb dnes snížila úročení i u nejčastěji využívané pětileté sazby.

Úroková sazba fixovaná na pět let tak u nejčastěji využívaného úvěru Klasik poskytovaného do 70 % hodnoty zastavované nemovitosti klesla poprvé v historii pod čtyři procenta. Sazba klesla na 3,98 % z předchozích 4,19 procenta. Fixace úrokové sazby na pět let je mezi klienty stále nejoblíbenější, volí jí téměř třetina všech žadatelů o úvěr, uvedl produktový manažer hypotečních úvěrů Raiffeisenbank Marek Richter.

Hypotéky se tak opět stávají dostupnějšími, měsíční splátka průměrného úvěru okolo 1,5 milionu Kč zlevní o několik set korun. Úročení pětileté sazby letos kleslo již potřetí, ještě na počátku roku přitom tato sazba činila 4,5 procenta.

Stejným způsobem klesají úrokové sazby fixované na pět let i u ostatních nabízených úvěrů, tedy hypotéky poskytované do 90 % zastavované nemovitosti, hypotéky na 100 % zastavované nemovitosti, úvěrů Stabilita kombinovaných se životním pojištěním či hypotéky Profit určené na pořízení nemovitosti za účelem jejího dalšího pronájmu.

Raiffeisenbank v prvním čtvrtletí letošního roku zaznamenala zhruba 70procentní nárůst zájmu o úvěry – kromě pokračujícího poklesu úrokových sazeb k růstu přispívají i hypoteční novinky, které zjednodušují a zrychlují celý proces vyřízení úvěru. Na jaře banka zjednodušila poskytování úvěrů na výstavbu nemovitosti a představila hypotéku na 100 % zastavované nemovitosti.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.