Hypotéky od Raiffeisenbank lze po dalším zlevnění získat již od 2,65 procenta

Raiffeisenbank a.s. reaguje na pokles úrokových sazeb na mezibankovním trhu a s účinností od dnešního dne opět snižuje úročení hypotečních úvěrů. K poklesu dochází především u úvěrů s kratší dobou fixace úrokové sazby, u americké hypotéky Univerzál se snižují všechny sazby.

U nejčastěji využívaného úvěru Klasik poskytovaného do 70 % hodnoty zastavované nemovitosti klesla úroková sazba fixovaná na 1 rok na 2,65 % z dosavadních 2,92 procenta. Měsíční splátka úvěru ve výši 1,5 milionu s dobou splatnosti 20 let tak zlevní přibližně o 150 korun. Úroková sazba fixovaná na 3 roky u tohoto úvěru klesá na 3,77 z dosavadních 3,88 procenta. Sazby Raiffeisenbank jsou tak jedny z nejnižších na trhu. Sazby s kratší dobou fixace v poslední době klienti využívají stále častěji, mohou totiž využít aktuálních rekordně nízkých úrokových sazeb, uvedl produktový manažer hypoték Marek Richter.

Stejným způsobem klesají úrokové sazby fixované na jeden a tři roky i u ostatních nabízených úvěrů. U účelové americké hypotéky Univerzál dokonce klesají sazby u všech nabízených fixací. Hypotéka Univerzál je určena především na pořízení družstevního bytu. Nejčastěji využívaná 5letá sazba klesá z dosavadních 5,39 na 4,79 procenta, což představuje měsíční úsporu 500 Kč. V podobném rozsahu klesá i úročení ostatních sazeb americké hypotéky.

Raiffeisenbank v prvním čtvrtletí letošního roku zaznamenala zhruba 70procentní nárůst zájmu o úvěry – kromě pokračujícího poklesu úrokových sazeb k růstu přispívají i hypoteční novinky, které zjednodušují a zrychlují celý proces vyřízení úvěru. Na jaře banka zjednodušila poskytování úvěrů na výstavbu nemovitosti a představila hypotéku na 100 % zastavované nemovitosti.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.