Hypotéky České spořitelny vzrostly za 1. pololetí o rekordních 50 %

Česká spořitelna poskytla v prvním pololetí letošního roku privátní hypotéky v celkovém objemu 16,01 mld. Kč, které v meziročním srovnání vzrostly o rekordních 50 %. V počtu poskytnutých privátních hypoték došlo meziročně v prvním pololetí 2006 k nárůstu o 37 %, kdy si klienti sjednali 10 611 hypoték. Průměrně si tedy každý den přišlo pro hypotéku České spořitelny více než 80 klientů.

„Letošní první pololetí ukázalo, že pořízení vlastního bydlení pomocí hypotéky se stává tématem číslo jedna. Očekávaná deregulace nájmů a zvýšení daně z přidané hodnoty jsou hlavní pobídkou pro klienty. Historicky rekordním měsícem byl pro nás červen, kdy jsme poskytli privátní hypotéky v objemu 5,3 miliard korun. Oproti minulému pololetí vzrostla letos i průměrná výše hypotéky, a to na 1,5 mil. Kč,“ uvedl Pavel Kühn, zástupce ředitele úseku financování nemovitostí a hypoték.

V současné době více než 15 % klientů České spořitelny využívá hypotéku Bonus, která řeší financování 100 % investičního záměru klientů, zbylá část klientů (tedy 85 %) pokryje cca 30 % až 40 % investičního záměru ze svých vlastních prostředků.

Česká spořitelna je největší hypoteční bankou v České republice. ČS poskytuje hypoteční úvěry na zhruba 400 pobočkách, ve 14 specializovaných Hypotečních centrech a také prostřednictvím sítě mobilních prodejců.