Hypotéka naopak si vydobyla výrazné místo na trhu

Hypotéka naopak – tedy hypotéka před výběrem nemovitosti – se od svého dubnového uvedení na trh setkala s mimořádným zájmem. Během necelých dvou měsíců od představení produktu GE Money Bank registrovala více než deset tisíc lidí, kteří se informovali na podmínky a charakteristiky Hypotéky naopak. Celkový objem přijatých žádostí počátkem června již dosáhl tří set milionů korun, objem uzavřených smluv téměř sto miliónů.

Hypotéku naopak uvedla GE Money na trh 6. dubna tohoto roku. Prostřednictvím Hypotéky naopak klient předem získá neodvolatelný závazek výše a podmínek úvěru a s hypotékou „v kapse“ si může až devět měsíců vybírat nemovitost podle svých představ – banka mu totiž rezervuje finanční zdroje. Jde o další zásadní inovaci, která klientům GE Money Bank umožňuje snazší získání vysněného bydlení.

GE Money Bank zaznamenala o Hypotéku naopak výrazný zájem. V období mezi 11. dubnem a 22. květnem celkově narostl počet kontaktů zájemců o hypotéku 3,5krát. Na infolinku jich zavolá týdně více než 600, webové stránky hypoték GE Money navštíví za týden více než čtyři tisícovky zájemců, popsal nárůst zájmu manažer hypoték GE Money Bank Stanislav Rokos. Ohlas Hypotéky naopak se odrazil nejen v dotazech klientů, ale i ve zvýšené obchodní aktivitě. Za 3 měsíce již GE Money Bank eviduje 300 obchodních případů v celkové výši 376 milionů korun. To nás přesvědčuje o tom, že tento produkt na trhu opravdu chyběl a veřejnost oslovil, dodal.

Klienty na Hypotéce naopak pozitivně zaujala i informace o maximální výši úvěru, který jim vzhledem k jejich příjmům může GE Money Bank poskytnout. Průměrná žádaná výše Hypotéky naopak činí 1,26 milionu korun, v průměru bychom však byli klientům schopni poskytnout dvakrát vyšší částku. Myslím, že i tato informace řadu klientů příjemně překvapila a umožnila jim pohodlnější výběr nemovitosti, podotkl Stanislav Rokos. Dostupnost podpořilo i několik snížení úrokových sazeb – nyní tak například hypotéku Premium s roční fixací nabízíme se sazbou 2,39 % p.a., zdůraznil.