Hypoteční banka má jako první Hypotéku on-line

Společnost MEDIA FACTORY Czech Republic ve spolupráci s oddělením marketingu a metodiky Hypoteční banky vyvinula uživatelsky jednoduchý internetový nástroj s názvem „Hypotéka on-line“ (http://www.hypotecnibanka.cz/produkty-a-sluzby/online-hypoteka/), který zjednodušuje orientaci v hypotečních produktech banky.

Zájemce o hypoteční úvěr on-line hypotékou krok po kroku a nastavuje jednotlivé parametry jednoduchou, zábavnou formou, čímž se postupně dostává až k formuláři pro sjednání schůzky. Naprogramování těchto stránek nebylo nijak jednoduché, protože ve snaze maximálně zjednodušit nastavení hypotečního úvěru musela být vytvořena řada podmínek a závislostí, tak aby se zobrazily jen ty možnosti, které lze dle předchozích kroků klientům nabídnout. Úvěr který si takto klient nastaví získá na pobočce rychleji a se slevou 50% z poplatku za zpracování úvěru.

Srdcem Hypotéky on-line (http://www.hypotecnibanka.cz/…ne-hypoteka/) je hypoteční pravítko, které pomocí posuvníků a dalších interaktivních prvků umožňuje měnit jednotlivá nastavení a okamžitě sledovat jak se jednotlivé parametry hypotéky mění a navzájem ovlivňují. Hypoteční pravítko mění své parametry v závislosti na volbě v ostatních krocích a klientovi je neustále umožněno vracet se do pravítka a sledovat výsledky.

Jana Hezinová, ředitelka marketingu a PR Hypoteční banky vysvětluje důvody zavedení této služby následujícím vyjádřením: „Z průzkumu provedeného pro Hypoteční banku vyplývá, že hypoteční úvěr je širokou veřejností stále vnímán jako složitý finanční produkt. Proto jsme pro zájemce o hypoteční financování připravili velice snadný nástroj, díky němuž si mohou ve čtyřech krocích sami nastavit parametry hypotéky podle svých potřeb. Nepotřebují k tomu už žádné finanční ani jiné odborné znalosti, stačí, když budou vědět, co chtějí a jaké jsou jejich finanční možnosti.“

Společnost MEDIA FACTORY je zakládajícím členem oborové Asociace poskytovatelů internetových řešení. Mezi klienty společnosti patří např. Hypoteční banka, Modrá pyramida stavební spořitelna, Raiffeisenbank, FERRERO Česká, OPAVIA-LU, OREA Hotels, holding UNIPETROL a řada dalších.