Hypoteční banka se stala absolutním vítězem soutěže WebTop100

Absolutním vítězem soutěže WebTop100, která hodnotí kvalitu webových prezentací firem, se včera v konkurenci zhruba 160 webů staly internetové stránky Hypoteční banky www.hypotecnibanka.cz. Tyto stránky zároveň zvítězily v oboru Finance.

Základním prvkem, který odlišuje stránky i produkty a služby Hypoteční banky od konkurence, je jednoduchost. Kromě celkové přehlednosti a členitosti nabízí banka na svých stránkách rovněž interaktivní hypoteční kalkulačku a především hypotéku on-line. Tato jarní novinka je na českém hypotečním trhu zcela ojedinělá. Zájemce si pomocí několika kroků volí parametry hypotéky, rovněž zde nalezne všechny potřebné informace a navíc může získat slevu 50 % z poplatku za zpracování úvěru. Hypotéka on-line již letos zvítězila v soutěži Zlatá koruna 2007 v kategorii Novinka roku.

„Vítězství v soutěži WebTop100 nás velmi potěšilo. Na našich webových stránkách se stejně jako u produktů a služeb snažíme o jednoduchost a informační otevřenost, a tato výhra je pro nás zpětnou vazbou, že se nám to daří,“ doplňuje Jan Sadil, generální ředitel Hypoteční banky.

Leoš Špachta, obchodní a marketingový manažer společnosti MEDIA FACTORY Czech Republic, která stránky Hypoteční banky vytváří, dodává: „Získaná ocenění v soutěži jsou pro nás skvělou odměnou za kvalitně odvedenou práci. Oddělení marketingu Hypoteční banky věnuje on-line podpoře prodeje velkou pozornost, takže díky těmto podmínkám mohla v naší agentuře vzniknout webová aplikace, která splňuje nejpřísnější nároky.“ MEDIA FACTORY je zakládajícím členem oborové Asociace poskytovatelů internetových řešení a poskytuje komplexní služby webových aplikací.

Porota letošního, již šestého ročníku soutěže, se skládala ze 40 odborníků. Předsedala jí bývalá ministryně informatiky Dana Bérová, která zástupci Hypoteční banky Josefu Drobílkovi rovněž předala cenu. Porota hodnotila především technické zpracování a použitelnost webu, grafiku, marketingové zpracování a informační hodnotu stránek.

Slavnostnímu vyhlášení žebříčků WebTop100 předcházela odborná konference WebTop100 2007, na které vystoupili přední odborníci z oblasti internetového podnikání a zástupci úspěšných firem.