HYPOKREDIT OD RAIFFEISENBANK USNADŇUJE PODNIKATELŮM CESTU K INVESTICÍM

Raiffeisenbank a.s. přichází na trh s novým typem úvěru pro podnikatele – úvěrem Hypokredit. Podnikatelé tak nyní mohou získat úvěr na financování celé investice, banka navíc nekontroluje účel použití peněz.

Hlavní výhodou nového úvěru Hypokredit je, že podnikatelé nyní nepotřebují k realizaci investice žádné vlastní prostředky. Raiffeisenbank klientovi půjčí až do výše 100 % peněz nutných k financování podnikatelského záměru.

Raiffeisenbank rovněž nebude kontrolovat účel použití úvěrových prostředků. Klient v úvěrové smlouvě prohlásí, k jakému účelu prostředky použije. Banka však při čerpání úvěru nežádá předložení žádných dokumentů, které použití úvěru dokladují. Významným způsobem se tak snižují požadavky na množství dokumentů i administrativní náročnost a zároveň se tím i zkracuje čas nutný k načerpání úvěru, uvedla Eva Machová, ředitelka divize Malé a střední firmy a podnikatelé. Po schválení úvěru jsou peníze klientovi připsány na jeho účet vedený u Raiffeisenbank a jsou mu volně k dispozici.

Hypokredit lze získat ve výši od jednoho do 30 milionů korun. Úvěr je zajištěn zástavním právem k nemovitosti a je poskytován se splatností až pět let s pevnou úrokovou sazbou fixovanou na jeden rok nebo celé období splácení úvěru. Úroková sazba se odvíjí od bonity klienta a délky splatnosti úvěru a v současnosti je její minimální výše na 5,4 procenta p.a.

Úvěr je určen pro zájemce z řad společností s ručením omezeným, akciových společností a podnikatelů – fyzických osob, kteří vedou účetnictví a mají uzavřena minimálně dvě roční účetní období.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.