HYPO stavební spořitelna uzavřela první pololetí se ziskem 76,6 milionů korun

HYPO stavební spořitelna dosáhla k 30. červnu 2004 zisku ve výši 76,6 milionů korun. Efektivita a vyváženost hospodaření stavební spořitelny se projevuje snížením správních nákladů na jednoho zaměstnance. Tyto náklady byly sníženy o 36 procent oproti srovnatelnému období roku 2003.

HYPO stavební spořitelna patří v oblasti zhodnocení finančních prostředků ke společnostem, které poskytují jedny z nejlepších podmínek pro klienty. Tato příležitost je však časově omezena. HYPO stavební spořitelna nabízí díky vyváženému tarifnímu mixu jako jediná na trhu stavebního spoření stále ještě NADSTANDARDní spoření s úrokem z vkladu až 4 procenta. To představuje oproti trhu výhodu ve výši 100 procent. Tato nabídka bude platná ještě do 31.8.2004. V sou­časné době nabízí HYPO stavební spořitelna kromě spořícího tarifu také tarif úvěrový, který je vybaven úrokovou sazbou z úvěru ve výši pouze 3,9 % p.a., uvedla Lucie BadováHYPO stavební spořitelny.

Mladí zájemci o stavební spoření mohou až do konce roku 2004 využít speciální nabídky na smlouvu v tarifu NADSTANDARD NU 1,2 s cílovou částkou 250 tisíc korun s poloviční úhradou za její uzavření. Úspora z poplatku smlouvy činí 1500 korun.

Pro dospělé bez omezení věku nabízí HYPO stavební spořitelna smlouvy v tarifu NADSTANDARDní úvěr (NU 1,2) s cílovou částkou 500 tisíc korun a vyšší s poloviční úhradou za uzavření smlouvy. Na poplatku tak klient získá úsporu ve výši nejméně 3 tisíce korun. Obě nabídky poskytuje HYPO stavební spořitelna až do konce roku 2004.

HYPO stavební spořitelna spravuje již více než půl milionu klientských účtů. Za první pololetí letošního roku se HYPO stavební spořitelna a. s. umístila v počtu nově uzavřených smluv (bez navýšení cílové částky) na 3. pozici mezi stavebními spořitelnami za Českomoravskou stavební spořitelnu a Všeobecnou stavební spořitelnu Komerční banky. Oproti srovnatelnému období v roce 2003 vzrostl tržní podíl stavební spořitelny v tomto ohledu o celých 8 procent na 15% podíl na trhu! Tento výsledek se opírá o stabilitu výkonu sítě finančních poradců HYPO stavební spořitelny a atraktivitu produktu, který klientům nyní nabízí až 4% úročení vkladů.

Přesnější informace o produktech společnosti HYPO stavební spořitelna je možné nalézt na webových stránkách www.hypos.cz.