Hypermarket na leasing

Stavbu nového hypermarketu Tesco v Českých Budějovicích financovala společnost IMMORENT ČR

Moderní formu financování – leasing nemovitostí – využila při stavbě nového hypermarketu Tesco v Českých Budějovicích společnost OCCB a.s., která projekt developersky zajišťovala. Stavbu s celkovými investičními náklady 450 milionů korun financovala společnost IMMORENT ČR s.r.o., developer ji bude v leasingovém nájemném splácet celkem 20 let.

„Maloobchodní řetězce tradičně využívají výhod leasingu nemovitostí. Podnikání v tomto oboru vyžaduje perfektní optimalizaci cash-flow, a tu financování leasingem umožňuje. Možnost stanovit dobu splácení, zůstatkovou cenu a další parametry leasingové smlouvy ovlivňuje výši splátek a tedy i provozních nákladů nájemce,“ řekl Tomáš Velemínský, jednatel společnosti IMMORENT ČR. Mezi její zákazníky patří kromě společnosti Tesco také Spar. Historicky největší smlouvu v oblasti maloobchodu uzavřel IMMORENT v roce 2003 – týkala se zpětného leasingu 130 prodejen Pennymarket v Maďarsku a České republice, její finanční objem dosáhl 140 milionů EUR.

Českobudějovický hypermarket Tesco nabízí celkem 13 560 m2 prodejních a skladových ploch a 559 parkovacích stání. Jeho stavba byla zahájena v listopadu 2004, od letošního dubna je v provozu.