HVB Bank nabízí nový strukturovaný dluhopis s výnosem vázaným na vývoj cen akcií evropských společností podnikajících v oblasti energií

HVB Bank přichází s novým dluhopisem, který profituje z vývoje akcií vybraných evropských společností podnikajících v oblasti energií. Mezi hlavní výhody dluhopisu patří jistota vyplacení 100 % investované částky k datu splatnosti dluhopisu a až 6% výnos v ročním horizontu.

HVB Bank nabízí klientům, kteří hledají nové investiční příležitosti, HVB bank Strukturovaný dluhopis ENERGY CAKE 2007. Výnos tohoto dluhopisu je vázaný na vývoj cen akcií pěti společností z energetického sektoru – ČEZ, SUEZ, RWE AG, BASF AG a United Utilities PLC.

„Mezi hlavní přednosti těchto firem patří zejména dlouhodobě stabilní odbyt jejich produkce, protože poptávka po energiích přes veškerá ekologická a ekonomická opatření nadále roste. Proto jsme zvolili společnosti právě z tohoto oboru podnikání,“ řekl Jan Troníček, ředitel odboru privátního bankovnictví a cenných papírů HVB Bank. O strukturované dluhopisy je mezi klienty banky velký zájem, o čemž svědčí výsledky za první pololetí 2006, kdy privátní klienti HVB Bank investovali do garantovaných cenných papírů prostředky v objemu přesahujícím 835 mil. korun.

Mezi hlavní výhody HVB Strukturovaného dluhopisu ENERGY CAKE 2007 patří především roční splatnost a jistota vyplacení 100 % nominální hodnoty dluhopisu ke dni jeho splatnosti, což představuje celých 100 % investované částky. Za každé čtvrtletí, na jehož konci se cena každé z uvedených akcií bude nacházet v daném cenovém rozpětí vzhledem k ceně stanovené ke dni emise dluhopisu, se uzamkne výnos 1,5 %. Celkový výnos dluhopisu za období od data emise do dne konečné splatnosti tak může dosáhnout až 6 %. Konstrukce dluhopisu tedy umožňuje dosáhnout výnosu i v případě poklesu cen akcií ve stanovených cenových rozpětích pro jednotlivá čtvrtletí. Klienti mohou využít i možnosti zpětného odprodeje dluhopisu v kterékoliv pobočce banky i před dnem splatnosti a to bez jakýchkoliv poplatků. Dluhopis zároveň přináší možnost daňového zvýhodnění pro fyzické osoby.

HVB Bank Strukturovaný dluhopis ENERGY CAKE 2007
Nominální hodnota 10 000 Kč
Prodejní cena 100 % nominální hodnoty
Minimální návratnost 100 % nominální hodnoty
Maximální zhodnocení (z nominální hodnoty) 6 % (z nominální hodnoty)
Upisovací období 21. 8. – 27. 9. 2006
Splatnost dluhopisu 12.10.2007
Poplatek při nákupu a při zpětném prodeji bance ke dni splatnosti 0%

Uvedené HVB Strukturované dluhopisy jsou vydávány v rámci dluhopisového programu HVB Bank. Základní prospekt dluhopisového programu, obsahující společné emisní podmínky dluhopisů, a doplněk dluhopisového programu byly schváleny Českou národní bankou a uveřejněny v souladu se zákonem o podnikání na kapitálovém trhu a jsou, včetně konečných podmínek emise, ve formě brožur bezplatně k dispozici všem zájemcům o HVB Strukturované dluhopisy na všech pobočkách HVB Bank a také na internetových stránkách www.hvb.cz. Potenciálním investorům doporučujeme dokumenty důkladně prostudovat.