HVB Bank nabízí nové strukturované dluhopisy s jistotou návratnosti nominální hodnoty dluhopisu

HVB Bank přichází se dvěma strukturovanými dluhopisy, které profitují z vývoje nejobchodovanějších akciových titulů registrovaných na Burze cenných papírů Praha – HVB Strukturovaným dluhopisem České akcie 2008 a HVB Strukturovaným dluhopisem České akcie 2010.

Středoevropské ekonomiky včetně České republiky v posledních letech svou dynamikou růstu významně převyšují své západoevropské sousedy, což se projevuje ve výrazném vzestupu hodnoty akcií předních společností těchto zemí.

Strukturované dluhopisy přinášejí investorům mnoho výhod. V první řadě je to především velmi nízká rizikovost investice. Investoři mají jistotu vyplacení 100 % nominální hodnoty dluhopisu v tříletém či pětiletém investičním horizontu, což v případě HVB Strukturovaného dluhopisu České akcie 2008 představuje 90 % investované částky a u HVB Strukturovaného dluhopisu České akcie 2010 plných 100 % investované částky, řekl Jan Prachař, ředitel odboru privátního bankovnictví a cenných papírů HVB Bank. Zájemci mohou své prostředky investovat v upisovacím období od 24.10. do 9.12. 2005. Minimální investice činí 30 tisíc Kč.

Mezi další výhody strukturovaných dluhopisů patří mimořádný potenciál růstu daný dynamickou akciovou složkou, daňové zvýhodnění pro fyzické osoby či zajištěná likvidita po celou dobu investice spočívající v možnosti zpětného odprodeje strukturovaných dluhopisů na kterékoliv pobočce banky i před datem splatnosti.

HVB Strukturovaný dluhopis České akcie 2008

Dluhopis je určen dynamickým investorům preferujícím kratší investiční horizont. Dluhopis je splatný 15. 12. 2008 a maximální zhodnocení z nominální hodnoty je 58,5 % za 3 roky.

HVB Strukturovaný dluhopis České akcie 2010

Tento dluhopis se zajištěnou návratností celé investované částky k datu splatnosti je vhodný zejména pro konzervativní investory upřednostňující investice s nejnižší měrou podstupovaného rizika a střednědobým investičním horizontem. Dluhopis je splatný 15. 12. 2010 a maximální zhodnocení z nominální hodnoty je 31,5 % za 5 let.

Uvedené HVB Strukturované dluhopisy jsou vydávány v rámci dluhopisového programu HVB Bank. Jejich nominální hodnota je 10 tisíc Kč a garantovaná návratnost 100 % nominální hodnoty, tj. 90 %, resp. 100 % investované částky. Prospekt dluhopisového programu, obsahující společné emisní podmínky dluhopisů, a doplňky prospektu a společných emisních podmínek byly schváleny Komisí pro cenné papíry a uveřejněny v souladu se zákonem o podnikání na kapitálovém trhu a jsou ve formě brožur bezplatně k dispozici všem zájemcům o HVB Strukturované dluhopisy na všech pobočkách HVB Bank a také na internetových stránkách www.hvb.cz. Potenciálním investorům doporučujeme dokumenty důkladně prostudovat.