Hubnutí může stát až polovinu měsíčního platu

Tříměsíční hubnoucí kúra vyjde průměrného Čecha na 10 tisíc korun. Nejdražší je přitom hubnutí v hlavním městě, kde „pět kilo dole“ přijde i na 12 tisíc korun. Naproti tomu nejlevnější odtučňovací kúru lze sehnat ve Zlíně. Zde jeho obyvatelé ušetří oproti Pražanům až 3 300 korun. Vyplynulo to z květnové ankety společnosti GE Money Multiservis.

Spolu s rostoucím počtem lidí s nadváhou roste i množství těch, kteří do zdraví a štíhlé linie začínají investovat, obzvláště pak před létem. Společnost GE Money Multiservis provedla v průběhu května krátký průzkum, který se zaměřil na to, kolik nás hubnutí stojí. Z průzkumu vyplynulo, že pokud bychom si jako cíl vytyčili zhubnout pět kilo za tři měsíce, může nás to stát až 12 000 korun. Částka se přitom liší podle velikosti měst až o několik tisíc korun.

Zatímco cena přípravků na hubnutí se v jednotlivých městech téměř neliší, jinak tomu je u využití rad odborníka nebo dobře vybaveného fitcentra. Sestavení dietního jídelníčku na míru odborníkem v Praze se výrazně prodraží. Cena takového stravovacího rozvrhu může vyjít až dvakrát dráž než v jiných, menších městech. Rovněž návštěva fitcentra je v Praze nejdražší, přestože je tam zdaleka největší nabídka.

Pro řadu lidí, kteří se rozhodnou shodit pár kilo, je vynaložené množství peněz často demotivující. Většinou je totiž potřeba celou částku zaplatit hned na začátku hubnoucí kúry. Často se přitom jedná o polovinu měsíčního platu. Odborníci přesto radí nepolevovat v silné vůli a do hubnutí investovat. „Pro ty, kteří potřebují pokrýt dočasně vyšší výdaje, jsou ideální kreditní karty, například nová karta bene+. Její hlavní výhodou je, že přináší držitelům odměny za každou uskutečněnou platbu a až 50 denní bezúročné období,“ říká Viktor Houška, manažer rozvoje podnikání GE Money Multiservis. „Pokud by zájemce zaplatil za hubnoucí kůru prostřednictvím programu bene+, ušetřil by zhruba 120 korun. Navíc by při nákupu sportovního oblečení u partnera programu, společnosti LifeStyle Sports, mohl získat zpět 10 % z utracené částky,“ uzavírá Viktor Houška.