HSBC triumfuje v oceněních za rok 2008

Banka HSBC je považována za předního světového poskytovatele finančních služeb v oblasti obchodu. V roce 2008 byla mezi oceněnými v osmi předních publikacích, které se zaměřují na průmysl.

Banka tradičně dominuje mezi oceněnými v oblasti obchodu

HSBC získala celou řadu globálních a regionálních ocenění za rozvoj obchodu, výborné dodání služeb nebo inovativní produkty ve službách obchodního financování. Kromě jiného získala ocenění jako nejlepší globální dodavatel služeb obchodního financování, finančních řešení v přepravě a především jako nejlepší banka ve financování obchodu roku 2008.

Prestižní časopis Finance Asia korunoval HSBC již po dvanácté jako nejlepší banku ve financování obchodu v Asii.

Chvály a uznání se jí dostalo od předních novinářů, kteří píší pro světové magazíny se zaměřením na financování obchodu anebo od samotných odborníků prostřednictvím průzkumů veřejného mínění.

Podle prestižního časopisu FORBES se HSBC v loňském roce stala největší společností světa a předstihla tak ostatní giganty jako je General Electric a Bank of America. Hodnocení je prováděno na základě více parametrů, mezi které patří například tržní kapitalizace nebo zisk před zdaněním.

Ucelený přehled ocenění z oblasti obchodu, které banka HSBC získala, naleznete zde: www.tradeandsupplychain.hsbc.com