HSBC neúčtuje poplatky za výběr z bankomatu doma ani v zahraničí

V březnu letošního roku spustila mezinárodní bankovní skupina HSBC v České republice služby osobního bankovnictví pod názvem HSBC Premier a s nimi přinesla na místní bankovní trh jeden, pro české klienty doposud neznámý, prvek - výběry debetní kartou z jakéhokoliv bankomatu doma i v zahraničí zcela bez poplatků.

Zatímco většina domácích bank nabízí výběry z bankomatů zdarma pouze v zahraničí nebo jen v České republice a mnohdy tuto výhodu omezuje čistě na vlastní síť bankomatů, banka HSBC se rozhodla své klienty tohoto poplatku zcela ušetřit.

„Nejedná se o žádnou dočasnou nebo sezónní záležitost. Výběry bez poplatků jsou jedním z našich mezinárodních standardů. HSBC Premier je exkluzivním balíčkem služeb, ke kterému tento a jemu podobné poplatky jednoduše nepatří“, říká Alice Martinovská, Product Quality Manager HSBC banky.

Například ve Velké Británii jsou přitom výběry bez poplatků již celkem běžnou záležitostí. „Díky naší globální síti máme unikátní příležitost sledovat světové trendy, které ukazují, že poplatky za výběry z bankomatu obtěžují i relativně movitější klientelu“, potvrzuje skutečnost Martinovská a dodává: „Klienti HSBC Premier si tak mohou být jisti, že ať už je jejich cesty zavedou kamkoliv, mohou zamířit k nejbližšímu bankomatu bez obav, že jim HSBC naúčtuje, byť sebemenší, poplatek za výběr.“