Hospodářský výsledek skupiny AXA se v prvním pololetí roku 2007 zvýšil o 16 % na 3,2 miliardy eur

Skupina AXA potvrdila svými pololetními hospodářskými výsledky výbornou výkonnost. Její základní zisky vzrostly v meziročním srovnání o 29 % na 2,7 miliard euro. Růst zaznamenala AXA také v oblasti spravovaných aktiv. Výnosy z jejich řízení vzrostly meziročně o 15 % na 2,4 miliardy euro.

„Po velmi dobrém roce 2006 vykázala skupina AXA v prvním pololetí roku 2007 opět výborné hospodářské výsledky,“ uvedl Henri de Castries, předseda představenstva skupiny AXA. „O více než 20 % vzrostly jak výnosy, tak i základní i celkové zisky, a to díky pokračujícímu organickému růstu a přispění společnosti Winterthur. Jsem přesvědčen, že náš obchodní model bude i nadále prokazovat svou efektivitu,“ dodal de Castries.

Také v sektoru životního pojištění a spoření vykázala skupina AXA za první pololetí 2007 velmi dobrý růst. Produkce z nově uzavřených smluv vzrostla o 28 % na 3,9 miliardy euro. Výnosy v oblasti neživotního pojištění zaznamenaly 33% růst a dosáhly hodnoty 14,2 miliard euro. Objem pojistného z nově uzavřených smluv meziročně narostl o 21 % na 851 milionů euro.

„Podle všech důležitých ukazatelů, jako je výše zisku za první pololetí, či základní zisk na akcii, který se zvýšil o 14 %, se nám daří plnit naše dlouhodobé cíle. Můžeme proto předpokládat, že jak správa aktiv, tak i škodní a nákladové poměry u neživotního pojištění budou pokračovat ve svém pozitivním trendu. Věříme, že dosáhneme dvouciferného růstu v základním zisku na akcii. Naplníme tak plán a vizi spojenou s projektem Ambition 2012,“ dodal Henri de Castries.