Hospodářské výsledky za 1. pololetí roku 2002

Předepsané pojistné pojišťovacího koncernu Generali Group vzrostlo o 6% na 23, 833 milionů Euro.
Příjem v životním pojištění vzrostl o 6,4 % na 8,8 miliard Euro, v neživotním pojištění stoupl o 5,4 % na 9,610 Euro.

Čistý zisk skupiny Generali v první polovině roku 2002 činil 51 milonů EUR (oproti 724 milionům EUR v 1. polovině roku 2001). Tento výrazný propad hospodářského výsledku byl způsoben negativním vývojem na finančních trzích, který přinesl snížení hodnoty investovaného portfolia o 1,5 miliardy EUR. Pokles hodnoty portfolia měl vliv plně na hospodářský výsledek (místo snížení vlastního kapitálu akcionářů), jelikož hospodaření skupiny podléhá výkaznictví na základě italských a nikoli mezinárodních účetních standardů.

Na tomto zasedání se vrátil do funkce prezidenta společnosti Assicurazioni Generali, jejíž sídlo je v italském Terstu, Antoine Bernheim, který nahradil dosavadního prezidenta Giafranca Guttyho.

Generali Pojišťovna a.s.
Generali Pojišťovna předepsala v prvním pololetí roku 2002 pojistné v celkové výši 1.423 milionů Kč, což v porovnání se stejným obdobím předcházejícího roku představuje zvýšení o 28 %.
Generali Pojišťovna a.s. je součástí mezinárodního pojišťovacího koncernu Generali Group. Jejím 100% akcionářem je Generali Holding Vienna AG se sídlem v Rakousku.

Martina Kurfirstová
Generali Pojišťovna a.s.