Hospodářské výsledky společnosti ŠkoFIN za rok 2005

Společnost ŠkoFIN uzavřela v roce 2005 nové smlouvy v hodnotě 12,169 miliard korun, což je ve srovnání s předcházejícícm rokem nárůst o 20 % (2,052 miliard). Navýšení objemu se výrazně projevilo v leasingu osobních automobilů, a to o 30 % (2,467 miliard). Největší růst zájmu klientů byl zaznamenán v oblasti spotřebitelských úvěrů – celkem o 746 % (1,245 miliard).

Finanční leasing osobních vozů je pro klienty ŠkoFINu stále nejzajímavější formou financování. Objem 10,640 miliard korun odpovídá celkem 28 419 leasingovým smlouvám. Také finanční leasing lehkých užitkových vozů kategorie N1 zaznamenal navýšení o 69 procent. Zájem klientů se však postupně přesouvá do úvěrové oblasti, ve které ŠkoFIN posílil svou produktovou nabídku. Počet smluv na spotřebitelské úvěry se zvýšil z 937 kusů v roce 2004 na 5 381 v roce 2005, což je téměř pětinásobný nárůst (4,444 smluv). Hlavním důvodem nárůstu byly akční nabídky na nové koncernové osobní vozy a zvýšení počtu úvěrových smluv u ojetých vozů.

ŠkoFINu se výrazně dařilo také v oblasti operativního leasingu – objem obchodů dosáhl 895 milionů korun. ŠkoFIN se tak umístil v žebříčku České leasingové a finanční asociace na druhém místě. V první desítce tohoto žebříčku jsou však i další dvě koncernové společnosti patřící do skupiny ŠkoFIN: ŠkoLEASE na 6. místě s 671 miliony korun a Europcar Fleet Services na 10. místě s objemem 514 milionů korun.

Factoring poskytuje ŠkoFIN již od konce roku 2001 a i v roce 2005 zaznamenal nárůst objemu financování z 19,545 miliard Kč na 23,364 miliard. Kč, což odpovídá navýšení o 20 %.

ŠkoFIN v roce 2005 získal také významná ocenění – již podruhé v řadě vyhrál v anketě o nejoblíbenější finanční instituci na portálu www.měšec.cz v kategorii úvěrové a leasingové společnosti. A podruhé byl oceněn titulem „European Trusted Brands“ (u nás známý jako „Dobrá značka“) v kategorii leasingové společnosti.