Hospodářské výsledky skupiny ČSOB za rok 2011

[Tisková zpráva] ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 11,2 MLD. KČ: VYŠŠÍ OBJEMY A ZISKY Z ÚVĚRŮ A DEPOZIT, NIŽŠÍ NÁKLADY NA RIZIKO

V roce 2011 vykázaný zisk skupiny ČSOB dosáhl 11,172 mld. Kč.  Ziskovost hlavních  obchodních aktivit se dále zvýšila, avšak jednorázové znehodnocení řeckých dluhopisů v portfoliu realizovatelných finančních aktiv ubralo z čistého zisku  2,5 mld.  Kč, což ve  výsledku způsobilo 17% snížení čistého zisku oproti stejnému období minulého roku. Úvěrové portfolio  rostlo  v šesti po sobě jdoucích čtvrtletích a dosáhlo  441,1 mld. Kč.  Objem depozit se vyšplhal na 611,6 mld. Kč. Bartel Puelinckx, člen představenstva a vrchní ředitel pro oblast financí  „Hlavními tahouny našeho výsledku je silná výkonnost  našich hlavních obchodních aktivit a nízké náklady na riziko.  ČSOB si stále udržuje silnou likviditu (poměr úvěrů ke  vkladům činil ke konci roku bezpečných 72,7 %), a to spolu  se silnou kapitálovou základnou tvoří dobrou výchozí pozici  pozici pro rozvoj našich aktivit.“ Petr Knapp, člen představenstva a vrchní ředitel pro oblast korporátního bankovnictví „Rok 2011 byl pro nás po obchodní stránce velice úspěšný.  Naše úvěrové portfolio rostlo dvouciferným tempem i přes to, že jsme stejně jako v předchozích letech byli při poskytování úvěrů tradičně obezřetní.