Hospodářské výsledky Pojišťovny ČS za třetí čtvrtletí potvrdily její 4. místo na trhu

K 30. září dosáhla Pojišťovna České spořitelny, a. s. dle oficiálních výsledků CAS 110,9 mil. Kč čistého zisku po zdanění. Celkově tak pojišťovna předepsala v období 1.1.- 30.9. 4,797 mld. Kč. Objem technických rezerv se zvýšil o 58 % na 7,8 miliardy korun. Pojišťovna České spořitelny se tak řadí k čtvrtému největšímu pojišťovacímu ústavu v České republice s tržním podílem 6,25 procent.

Uvedené výsledky v rámci letošního silného konkurenčního boje odpovídají našim očekáváním. Vzhledem ke změnám, kterými naše společnost právě prochází, si však klademe cíle vyšší. Příští rok se v rámci specializace na životní pojištění zaměříme především na rozvoj našich distribučních kanálů a nových produktů. Ambicí je též posilování pozice Pojišťovny ČS na trhu životního pojištění, především v podobě ukrajování stále většího koláče trhu, říká Jaroslav Kulhánek, předseda představenstva a generální ředitel společnosti.

U životního pojištění dosáhlo předepsané pojistné výše 2,21 mld. Kč. V rámci tohoto kmene spravovala Pojišťovna ČS ke konci září přibližně 251 tisíc kusů smluv. V meziročním srovnání se jedná o 23% nárůst.

Na význam bankopojištění pro nás i Finanční skupinu České spořitelny jako celek poukazuje fakt, že z celkového podílu prodeje životního pojištění bylo na pobočkách České spořitelny prodáno 70 % pojistného v celkové výši 1,56 mld. Kč, komentuje finanční výsledky Petr Procházka, ředitel úseku životního pojištění.

Martina Priegelhofová
Pojišťovny České spořitelny, a.s.