Home Credit: O úvěr si zatelefonovalo už 350 000 lidí

O Telefonní půjčku Home Credit si za roční dobu její existence zavolalo už bezmála 350 tisíc lidí. Od svého uvedení na trh v květnu loňského roku získala rozhodující podíl mezi bezúčelovými hotovostními úvěry Home Credit. Po telefonu si půjčují hlavně třicátnice z menších měst a obcí do 10 000 obyvatel.

„K nejúspěšnějším měsícům Telefonní půjčky co do objemu poskytnuté jistiny patřil loňský listopad, kdy Home Credit tímto způsobem lidem půjčil 112 milionů korun,“ uvádí Erich Čomor, předseda představenstva a generální ředitel Home Credit a. s., a dodává: „Očekáváme, že zájem o hotovostní úvěry s vyřízením na dálku – telefonicky nebo přes internet – mezi českými spotřebiteli dále poroste. Lidé oceňují, že získání peněz touto cestou je jednoduché a rychlé, z psychologického hlediska zde svou roli hraje i jistá míra anonymity.“

Během dvanácti měsíců, kdy Home Credit Telefonní půjčku nabízí, zaznamenala bezplatná klientská linka bezmála 350  000 hovorů. I z tohoto hlediska byl nejúspěšnějším měsícem listopad loňského roku, kdy počet telefonátů dosáhl 48  772. Nejvíce hovorů v jediném dni – celkem 3  649 – se uskutečnilo v pondělí 4. prosince 2006. Průměrná výše Telefonní půjčky činí 20  000  Kč. Jejími nejčastějšími klienty jsou lidé ve věku od 25 do 44 let. 55 % všech klientů tvoří ženy. 43 % klientů bydlí v menších městech a obcích do 10  000 obyvatel.

O Telefonní půjčce

Telefonní půjčku si klient vyřídí z pohodlí domova a bez vyplňování složitých formulářů. Stačí, když zavolá na bezplatnou zákaznickou linku a sdělí operátorovi požadované informace. Poté, co obdrží písemné vyjádření společně se smlouvou, si hotovost vyzvedne na poště. Od poloviny června si bude moci zvolit i možnost, aby mu byly peníze zaslány na běžný účet. Klientská linka je dostupná 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Díky tomu, že si klient půjčku vyřizuje z domova, má dostatek prostoru i klidu k detailnímu prostudování veškerých smluvních podmínek. Úroková sazba Telefonní půjčky se pohybuje od 18,9 %. Až do konce července mohou zákazníci získat 30  000  Kč za zvýhodněnou měsíční splátku 699  Kč.