Home Credit je klíčovou strategickou skupinou v portfoliu PPF

Deník Hospodářské noviny uveřejnil ve svém dnešním vydání informaci, že skupina PPF vyjednává o prodeji splátkové firmy Home Credit Finance, která je dceřinou společností České pojišťovny. Skupina PPF zásadně odmítá spekulace, které v článku zazněly o prodeji společnosti Home Credit Finance.

Skupina Home Credit představuje pro PPF strategickou oblast podnikání. Spotřebitelské financování je vzhledem k předpokládaném dalšímu růstu klíčovou oblastí zájmu PPF. Chceme dále expandovat na zahraniční trhy a z důvodu efektivnější přípravy na mezinárodní expanzi připravujeme vnitřní restrukturalizaci celé skupiny. O své strategii budeme média informovat na začátku června, uvedla Romana Tomasová, tisková mluvčí PPF. Expanze na zahraniční trhy však nemá vliv na zájem skupiny PPF dále rozvíjet své aktivity na trhu spotřebitelského financování v České republice prostřednictvím společnosti Home Credit Finance. Tato expanze je naopak vyjádřením podpory podnikatelského záměru prosazovaného skupinou Home Credit Finance.

Skupina Home Credit zaujímá přední pozice na všech klíčových trzích působnosti, tj. v České republice, Slovenské republice a v Ruské federaci. Skupina financovala během roku 2004 nákupy klientů v celkové hodnotě 32,1 miliard Kč, což byl doposud největší objem poskytnuté jistiny v její historii. Nárůst objemu obchodu vzrostl oproti předchozímu roku o rekordních 149 %. Skupina Home Credit nabízela v průběhu roku 2004 své produkty a služby na více než 20 000 prodejních místech ve třech zemích.