Home Credit China zahájil operace ve statutárním městě Tianjin

Home Credit China dnešním dnem zahájil své obchodní aktivity ve statutárním městě Tianjin. Do vytvoření místní společnosti Home Credit Enterprise Management Co. Ltd. (Tianjin), která bude zprostředkovávat spotřebitelské úvěry, investoval 21milionů eur.

V Číně totiž podle místních regulatorních pravidel nevystupuje zahraniční společnost vůči žadatelům o úvěr jako smluvní partner, ale jako zprostředkovatel. Peníze pocházející ze zahraniční půjčuje v zastoupení místní banka nebo místní finanční trust.

Home Credit začal současně ve městě Tianjin budovat zpracovatelské zázemí pro severní Čínu (Northern China back office) a usiluje v tomto zvláštním ekonomickém pásmu o získání licence, která by mu umožnila v budoucnu působit v obdobném operačním modelu jako v ČR.

Tianjin and přilehlá oblast Binhai prokázaly unikátní růstový potenciál v mnoha oblastech včetně finančního sektoru a zaujímají vedoucí pozici v zavádění inovativních finančních konceptů. Home Credit China oznamuje úspěšné přenesení svého prodejního konceptu do Tianjinu u příležitosti jednání Světového Ekonomického Fóra v tomto městě. Jednání Fóra i příchod Home Creditu dokládá pokrok, kterého tato městská aglomerace dosáhla ve finančních reformách. Home Credit China jí přikládá velký význam ve své strategii růstu na čínském trhu. A přítomnost zástupce primátora města, pana Cui Jindu, na otevření společnosti Home Credit Enterprise Management Co. Ltd. (Tianjin), se v místním prostředí pokládá za významný signál, že samosprávné orgány aglomerace podporují růst spotřeby domácností a tedy i spotřebitelské úvěrování.

Home Credit je Číně jediným hráčem v segmentu spotřebitelských půjček, který aktivně působí ve čtyřech čínských provinciích najednou. Ve spolupráci s klíčovými celonárodními a regionálními partnery, například s finančním trustem FOTIC a s distributory spotřebního zboží, jakými jsou Gome či Suning, položil Home Credit China základy do té doby nerozvinuté finanční služby, která pomáhá zvyšovat poptávku městského obyvatelstva Číny po zboží dlouhodobé spotřeby pro domácnost.

Během prvních šesti měsíců činnosti v Číně otevřel Home Credit China přes tisíc prodejních míst u obchodníků a zaměstnává kolem 1200 zaměstnanců. Největší přítomnost má v Guangzhou, jednom z největších měst jižní Číny, odkud operace úspěšně rozšířil do 4 dalších provincií – přes trhy v největších provinčních městech Shenzhen, Chengdu, Guangzhou and Foshan.